Letu štuke Best of

The Best Of Letu Štuke – specijal uvod za novi album

Muzika BiH Show Time

Kao jedan od specijala u povodu međunarodnog dana Record Store Day, kada diskografi publici ponude atraktivna i posebna izdanja, Menart je za subotu, 22. 4., najavio izlazak albuma ”The Best of Letu štuke”.

Kako smo ranije pisali, Letu štuke su započele rad na novom albumu koji bi se trebao pojaviti ove godine i njihova prigodna prva kompilacija odličan je uvod.

Letu štuke Best of

The Best Of će ponuditi 17 pjesama s tri prethodna albuma: Pero Papacoder, Ulice, U ovom svijetu, Paranoja, Minimalizam, Tesla, Brojevi računa, Nikog nema tu, Nekad kad poželim, Sunce feat. Rundek Cargo Orkestar, Sami, Bella Donna, Signali, Šutiš, Mjesto za dvoje, A kada boli, te Kao na zapad, uz jednu zanimljivu bonus pjesmu, koja se ranije nije našla ni na jednom CD izdanju.

Riječ je o pjesmi ”Padaj”, koju su Štuke snimile u zimu 2013. godine i pojavila se samo uz intrigantan minimalistički video, početkom 2014. U svoje stihove Dino Šaran je, u horski refren, ugradio stihove slavnog sarajevskog pop pjesnika Duška Trifunovića ”S Vrela Bosne do Bentbaše, kao da se nebo sliježe, pada snijeg na snove naše, padaj sniježe, padaj sniježe”.

Fotografija: cover albuma, koji je dizajnirao kreativni tim sarajevske agencije ”Ideologija”