The Blooms: nova splitska dica koja će nadmašiti slavne roditelje?

Muzika - regija Novi na sceni Show Time

The Blooms je novi alternativni rock bend na hrvatskoj sceni, čiji je cilj dovesti svoj zvuk i pjesme na svjetsku pozornicu.

Bend čine Jakob Grubišak, Rando Stipišić te Luka Mrduljaš, svi u svojim ranim dvadesetim godinama.

Ovoh dana na digitalnim servisima objavili su pjesmu “Daydreaming“, prvi singl s nadolazećeg EP-a “Something’s changed”.

Pjesmu za koju muziku potpisuju Rando i Luka Mrduljaš, a tekst je napisao Rando Stipišić, autori opisuju kao ”tranziciju iz savršenog djetinjstva u hladan i surov život odraslog čovjeka.” Ona, kao i zamišljeni EP, simbolizira idilu i dječju nevinost koja se kroz album polako gubi.

Djeca slavnih roditelja, dakle, odrastaju kroz vlastito djelo. Rando je sin Zlatana Stipišića Gibonija, a Luka potomak Tomislava Mrduljaša, osnivača, gitariste i autora većine pjesama nekada vrlo popularnog splitskog benda Tutti Frutti, da bi po njihovom raspadu nastavio muzičku karijeru kao vrlo znameniti studijski producent i tonski majstor u vlastitom studiju.

Falimijarni pedigre članova mladog benda može pomoći da domaći mediji obrate pažnju na njih, ali sigurno neće procvjetati ako nemaju vlastitog mota, što bi Dalmatinci rekli, a pogotovo ništa ne znači za ambiciju The Bloomsa usmjerenu na vanjsko tržište.

Pjesma “Daydreaming” otkriva ozbiljan potencijal. Moderna je i bogatog okusa. Ipak, više ćemo znati kad se pojavi album.