Holandija od jula 2021. dopušta održavanje festivala!

Muzika - svijet Show Time

Holandski muzički festivali počeli su otkrivati planove za ovu godinu nakon što je njihova vlada najavila da planira dopustiti održavanje festivala od 1. jula, a sve one iza tog datuma koji su ipak otkazani zbog koronakrize planira obeštetiti iz fonda za osiguranje.

Kako piše Onlyclubbing.com, vlada ove zemlje je prošlog mjeseca formirala fond od 300 miliona eura koji će promoterima omogućiti organizaciju evenata za drugu polovinu godine bez straha od posljedica ako se budu morali otkazati.

Pokriveni su eventi koji okupljaju minimalno 3000 posjetioca, a ministrica kulture Ingrid van Engelshoven spomenuti datum je označila kao ipak najraniji mogući jer sve prije toga nije razumno smatrati sigurnim za masovna okupljanja.

Vijest je oduševila muzičku industriju i brojni su se festivali počeli brzinski rasprodavati zbog optimizma fanova da će se kasnije ove godine konačno naći licem u lice sa omiljenim bendovima. Neki su festivali, kao Awakenings ili DGTL, svoje standardne datume održavanja u proljeće ili početkom ljeta već potvrdili za ovo kasno ljeto ili jesen.