Ona se budi – sprema se grandiozna proslava 40 godina novog vala

Muzika - regija Show Time

Kada se s ”Paket aranžmanom” 1981. godine počeo buditi new wave u Jugoslaviji, malo je bilo onih koji su vjerovali da se otvara najraznolikije i najbogatije poglavlje domaćeg rocka.

Budući da je u njegovom razvoju Jugoton imao vodeću ulogu, zagrebački diskograf, danas Croatia Records, najavljuje da s početkom 2021. godine počinje velika proslava 40 godina novog vala.

Obilježavanje otvaraju četiri luksuzna vinilna reizdanja kultnih novovalnih albuma: Šarlo akrobata & Idoli & Električni orgazam – Paket aranžman, Šarlo akrobata – Bistriji ili tuplji čovek biva kad…, Električni orgazam – Električni orgazam i Haustor – Haustor.

Kao dio grandioznog projekta, u pripremi su i brojni drugi sadržaji, poput box seta 100 originalnih pjesama – Novi talas/val, a sljedeće godine će biti objavljena i kompilacija posvećena ženama u novom valu.

Uz to ekipa CroRec Digitala krenula je s kampanjom izrade i objavljivanja lyric videa pjesama koje su dio spomenutih vinilnih reizdanja. Simbolično, kao prvi je publiciran veliki hit Šarla akrobate ”Ona se budi”, a u naredna tri mjeseca, sve do izlaska LP reizdanja, očekujemo niz drugih pjesama u istom ruhu.

Croatia Records najavljuje da će vinilna reizdanja sadržavati rijetke fotografije, tekstove, arhivsku dokumentaciju Jugotona/Croatia Recordsa te snimke s originalnih magnetofonskih vrpci koje je remasterirao Goran Martinac u studiju Croatia Recordsa.

Izdanja će se nalaziti u bogato opremljenom preklopnom omotu ploče s knjižicom i kodovima za preuzimanje mp3 verzija pjesama, dok će omoti u cijelosti biti restaurirani u suradnji s grafičkim dizajnerom Darkom Kujundžićem. Albumi će biti objavljeni na 180-gramskim vinilima u različitim bojama, Paket aranžman na crvenom, Šarlo akrobata na bijelom. Električni orgazam na žutom i Haustor na crnom vinilu.

Izlazak je planiran za kraj prvog mjeseca 2021. godine, a izdavač će uskoro otkriti sve ekskluzivne sadržaje pakiranja.