Fluke T – Putujem Evropo, neću više čekati na vas

Muzika - regija Nova ploča Show Time

Nenad Todorović a.k.a. Fluke T objavio je ove godine tri singla na engleskom jeziku, koji ne samo da zvuče ‘američki’ dobro, nego ih i objavljuje američka izdavačka kuća.

Mladi beogradski kantautor prije nepunih deset godina u Kragujevcu je kao pjevač i gitarista formirao The Cockblockers, blueserski bend koji je s nekoliko autorskih pjesama trebao biti jedna od novih uzdanica blues rock scene u Srbiji.

Možda je pijetao puno prije zore zapjevao, tek domet mu je ostao dosta ograničen unatoč dobrom dojmu koji je ostavljao na blues znalce. Kako god, Nenad Todorović je pod pseudonimom Fluke T u proljeće 2017. objavio prvi samostalni singl ”Perfect crime”, a potkraj te i početkom naredne godine zasvirao je i u BiH, u Sarajevu, Banja Luci i Zenici. Dojmovi opet izvrsni, no mladi, danas 24-godišnji kantautor, opet je na neko vrijeme zašutio.

Ove godine pojavljuju se tri njegova singla, “Love on The Dance Floor” u januaru, “Now” u aprilu i “She Don’t Need It Anymore” prije nekoliko dana.

Da ne znate o kome se radi, povjerovali biste da pjesme s etiketom američke izdavačke kuće Rec Records, potpisuje stranac koji bi mogao postići nešto. Ali, eto, on je ovdašnji i još će ovdje stvarati, svirati i pjevati (dakle, ne vjerujte našem naslovu), samo se nadamo da ćete ga na svojim mrežama ubilježiti kao ”favorita”.

Ako ne vjerujete nama, vjerujte svojim ušima.