Novi album Instruktora – tri nove i šest obrađenih verzija starih tema

Muzika - regija Show Time

Bajaga i Instruktori su objavili da 14. 9. izlazi njihov novi album ”Ovaj svet se menja” kreiran neplanirano kao ”dobar način da se iskoristili ovo mrtvo vreme”, ali i kao ostvarenje stare ideje.

Dvije godine nakon uspješnog prethodnog albuma ”U sali lom”, Bajaga i Instruktori imaju novi diskografski naslov, koji se vjerovatno ne bi baš sada pojavio da se nije dogodila pandemija i sva njena ograničenja.

Umjesto serije koncerata, koji su silom prilika otkazivani u proteklih nekoliko mjeseci, Bajaga i bend su ušli u studio i kreativno iskoristili veliku koncertnu pauzu, pa su sa producentom Sašom Habićem snimili devet pjesama za svoj 13. album vrlo prigodno nazvan po pjesmi ”Ovaj svet se menja”.

Riječ je o ranije neobjavljenoj temi, a album donosi još dvije premijere – “Darja” i “Kako se to naziva”, obje ovogodišnjeg iz filma ”Hotel Beograd”.

Šest brojeva su nove verzije nekih starih Bajaginih pjesama – “Tvoje oči” i “Moja draga” iz opusa Zdravka Čolića, “Ja sam se ložio na tebe” iz autorovog razdoblja u Ribljoj čorbi, “Ni na nebu ni na zemlji” iz istoimenog filma, tema iz serije “Otvorena vrata” te “Mladost” iz predstave “Ženidba i udadba”.

Sve ranije pjesme su snimljene u novim aranžmanima i ”teško će se prepoznati”, kako tvrdi Bajaga.

Novi album će se, poput prethodnog, pojaviti kao zajedničko izdanje diskografskih kuća PGP RTS i Croatia Records.