Novi singlovi: Stuttgart Online, Damir Urban, Tate Romanova

Muzika - regija Nova ploča Show Time

Pet godina poslije trećeg albuma, beogradski alternativci Stuttgart Online imaju novi singl, Damir Urban je snimio solo broj, a splitski pop-rock bend Tate Romanova s novim singlom se približava kompletiranju albuma prvijenca.

Stuttgart Online je na sceni od 2006. i izdali su tri albuma, “Radost svakom domaćinstvu” (2009), “Prava stvar” (2012) te “Štutgart na vezi” (2015).

Nakon poduže pauze, Bojan Slačala (bas i glas), Marko Barišić (bubnjevi i glas) i Demir Ahmetović (bas i glas) 17. 8. izbacili su novi singl ”Dok hodamo bosi” sa idejom ‘najpozitivnijeg mogućeg osvježenja u ovom ludom vremenu’.

U proteklih nekoliko mjeseci Urban & 4 su obradovali fanove s nekoliko pjesama, ”Pseća oluja”, ”Kuća sjećanja”, ”Dirigent” i posebno sjajnom ”Iskra”, što bi trebao biti materijal za novi album.

Danas objavljeni broj ”Nitko osim nas” potpisan je samo imenom autora Damira Urbana, koji pjeva i svira akustičnu gitaru uz gostujuću brass i gudačku ekipu, bez naznake je li i ova ljubavna balada planirana za album Četvorke.

Splitski pop-rock bend Tate Romanova predstavlja novu pjesmu ”U bojama”, šesti singl za najavu debitantskog albuma koji uskoro izlazi za izdavačku kuću Croatia Records. Baladu autorski potpisuju Ante Jerončić i Šime Barbarić, a produkciju Ivan Božanić iz studija Dan, mrak.

Bend je ovog proljeća trebao prvi put nastupiti i u BiH, na koncertima u Zenici i Mostaru, što je zbog pandemije otkazano, ali će se 25. 9. pojaviti ipak bar u Mostaru, u Black Dog Pubu, a dan kasnije u Rockatanskom u Makarskoj.