Zanimljiv remix ključne pjesme Tine Turner ‘What’s Love Got To Do With It‘

Muzika - svijet Show Time

Rock and roll i soul diva potkraj prošle godine napunila je 80 godina i teško od nje možemo očekivati nove snimke. Ali, da ćemo još dugo slaviti njenu ulogu u pop kulturi, pokazuje zanimljiv remix jednog njenog klasika, koji je uradio norveški producent Kygo.

Pjesmu ”What’s Love Got To Do With It” Tina Turner je snimila za album ”Private Dancer” izdan 1984.

Peti naslov u njenoj solo karijeri pokazao se ključnim za pjevačicu koju je do tada pratio niz strašnih životnih iskušenja. S albumom i pogotovo pjesmom ‘What’s Love Got To Do With It‘ Tina je postala Kraljica rock and rolla i, u isto vrijeme, simbol ženske snage.

O tome govore i napomene Sarah Bahbah, rediteljice koja je uradila video za novi remiks: Istraživanja koja stoje iza ovog muzičkog filma bila su da vizualno pokažu uvjerenje da svi imamo pristup beskonačnom izvoru ljubavi, ali ponekad to nije uvijek tamo gdje očekujemo. Ranjivost nam daje snagu. Naše povjerenje u ranjivost pomaže da se formiraju istinske veze jedni s drugima. Radi ljubavi, mislim da je ovo djelo važno. Dok gledate ovaj muzički video i slušate ovu pjesmu, želim da razmislite kako univerzum u vama zadovoljava univerzum vaših najmilijih.

Autor remiksa, norveški DJ Kygo, u zadnjih je nekoliko godina uradio niz vrlo uspješnih sličnih zahvata, kao na pjesmama ”I See Fire” Eda Sheerana i ”Higher Love” Whitney Houston. Sa svojim autorskim brojevima, pak, postao je najbrži artist koji je ostvario milijardu streamova na Spotifyju.

Što se Tine tiče, ona će nam uskoro servirati novu knjigu koja otkriva njezinu bogatu karijeru i život pun drame. Nakon što je potkraj 2018. objavila memoare ”My Love Story, u decembru se očekuje nova knjiga, koja naslovom ”Happiness Becomes You: A Guide to Changing Your Life for Good” vjerovatno najdirektnije otkriva smisao pjesme ”Kakve veze ljubav ima s tim”.

Naslovna fotografija: Tygo i Tina Turner