Neil Young objavio misteriozni album koji je prije 45 godina zaključao u trezor zbog preljuba

Muzika - svijet Show Time

‘’Tužna je to priča o ljubavnom preljubu. Učinjena šteta. Slomljeno srce. Jednostavno ga nisam mogao slušati. Držao sam ga za sebe, skrivenog u trezoru, na polici, bio mi je na kraju pameti…” ovim riječima je Neil Young objasnio razlog zbog kojeg je tek sada objavio misteriozni ‘izgubljeni album’ nazvan “Homegrown” koji je snimio prije 45 godina.

Famozni kanadski rock kantautor dodao je da je tada samo želio samo nastaviti dalje i oporaviti se od bolnog prekida s glumicom Carrie Snodgress, ali je sada osjetio potrebu podijeliti ga sa fanovima, jer ”zapravo je prekrasan”.

Album ”Homegrown” čini 12 pjesama i tokom prethodnih mjeseci najavili su ga singlovi “Try” i “Vacancy”, dok se pet pjesama već imalo priliku smjestiti na starim izdanjima.

Sedam pjesama s albuma je novo, odnosno tek se otkrivaju – “Separate Ways,” “Try,” “Mexico,” “Kansas,” “We Don’t Smoke It No More,” “Vacancy” i “Florida”, a tu su i prvi originalni zapisi pjesama “Homegrown”, “White Line”, “Little Wing”, “Love Is A Rose” i “Star Of Bethlehem” čiji su različiti miksevi objavljeni na prethodnim izdanjima Neilove bogate diskografije.

“Ovaj album je karika koja nedostaje između izdanja ‘Harvest’ i ‘Comes a Time”” – kaže Neil Young o zanimljivom izdanju koje je snimljeno analogno i masterirano iz originalnih traka.