Chester Bennington

Ubio se pjevač američke rock grupe Linkin Park

Muzika - svijet Show Time

Chester Bennington, pjevač slavne američke rock grupe Linkin Park, jutros je pronađen mrtav u svom domu u Los Angelesu, objavili su američki mediji. Imao je 41 godinu i neslužbeno se slučaj vodi kao samoubistvo vješanjem.

Mediji podsjećaju da se Bennington godinam borio s ovisnošću o drogama i alkoholu, kao i da su ga u djetinjstvu seksualno zlostavljali prijatelji njegovih roditelja.

Također, teško je podnio razvod roditelja kad je imao 11 godina i sve su to bili ‘okidači’ koji su eskalirali do te mjere da je počeo koristiti kokain i metamfetamine.

Linkin_Park-Rock_im_Park_2014
Linkin Park,Rock im Park 2014

– Kada sam bio mlad, premlaćivanje i silovanje nije bilo zabavno, – rekao je za The Guardian 2011. godine – Niko ne želi da mu se to desi i, iskreno, ne sjećam se kada je počeo moj bijeg u droge.

Nekoliko prijatelja rock pjevača je počinilo samoubistvo, a jedan je poginuo u nesreći za vrijeme skejtanja. I sam Chester je često govorio kako će počiniti samoubistvo zbog boli iz prošlosti.

“Moj Bože, nije ni čudo što sam postao ovisnik o drogama. Nije ni čudo što sam malo poludio”, ispričao je pjevač.

Nesretna podudarnost (ili nije?) – Chester Bennington se ubio na rođendan Chrisa Cornella (Soundgarden, Audioslaves), s kojim je bio vrlo blizak, a koji je na isti način svoj život skončao prije dva mjeseca.