Jimi & The Garage Band snimili covere alter i post punk klasika od EKV do Joy Division

Muzika - regija Nova ploča Show Time

Splitski indie pop autor i gitarista Saša Jimi Kesić danas je sa svojim Jimi & The Garage Bandom objavio novi zanimljivi EP pod etiketom skopskog DIY net labela Balkan Veliki.

Jimi je veteran scene i karijeru je započeo početkom osamdesetih godina kao osnivač splitske grupe Tužne uši, a početkom novog milenija je svirao gitaru u splitskom pop-punk bendu Fon Biskich & Narodno blago.

Preselivši u Beograd, započeo je virtualni projekt Jimi & The Garage Band i 2016. ga je predstavio duplim albumom ”Kamera za snove/ Narcisi i zlatousti” objavljenim pod etiketom Dallas Recordsa, te samizdat albumom ”3bjut to Tužne uši” na kojem se, među brojnim gostima, pojavljuju Mladen Badovinac (TBF), Boris Hrepić Hrepa (Sunnysiders) i Dejan Cukić.

Na Bandcamp kanalu izdavača danas je objavljen novi EP sa četiri zanimljive obrade.

Kao prvi single odabran je remix pjesme “Laži me, laži me” skopskog banda Bernays Propaganda, izvorno objavljen na njihovom albumu “Skopje 2016.”.

Na izdanju su još obrada pjesme “7 dana” Ekatarine Velike, sa zanimljivim gudačkim aranžmanom i vokalnom suradnjom sa starijim dijelom beogradskog Rochoira, zatim broj ”Srce i duša” koji je prepjev “Heart & Soul” britanske rock grupe Joy Division, te punk-šansonijerska balada ‘‘Znam da je tako, a ne priznajem”, što je prepjev i obrada “I know it’s true, but I’m sorry to say” američke folk punk grupe Violent Femmes.

Preporučujemo novo izdanje i podsjećamo na famozni 3bjut.

Misterija: 3bjut koji (ko će ga znati zašto) još nije ‘slavan’