Umro Bob Kulick, tajni gitarista grupe Kiss i bivši član W.A.S.P.

In memoriam Muzika - svijet Show Time

Robert J. Kulick, američki rock gitarista i producent, poznat po radu sa grupama Kiss i W.A.S.P. te Meatom Loafom, preminuo je u 70. godini 29. 5. 2020.

Vrlo zanimljiv je početak njegove profesionalne gitarističke karijere: 1972. godine bio je na audiciji za ulogu glavnog gitariste hard rock /glam grupe koja se tek uobličavala pod imenom Kiss, ali je na kraju u postavu ušao Ace Frehley – Space Ace.

No, za Kiss je Bob Kulick ostao vezan između 1977. i 1982. godine, kao tajni gitarista koji je snimio dionice u nekim pjesmama na albumima ”Alive II’, ”Unmasked”, ”Killers” i ”Creatures of the Night”.

U 1980-im i ’90-im Bob je producirao veliki broj albuma, a kao gitarista svirao albumima još nekih svjetskih zvijezda, među kojima su Lou Reed, Meat Loaf (1 studijski i 6 live izdanja), Michael Bolton, Diana Ross i W.A.S.P., američki heavy metal bend čiji je stalni član bio od 1991. do 1995. i snimio s njima dva albuma.

Prvi i jedini solo album Bob Kulick je objavio 2017. godine pod nazivom Skeletons in the Closet.

Zanimljivo je da je njegov mlađi brat Bruce Kulick bio stalni član grupe KISS od 1984. do 1996. godine, kao solo gitarista i prateći vokal, a od 2000. do danas je u istoj ulozi u postavi američkih veterana hard rocka Grand Funk Railroad.