Oliver Dragojević

Oliverovih 70! Koncertna proslava koja se ne zaobilazi

Muzika - regija Show Time

Da, već je otrcana fraza, ali Oliver Dragojević jeste kao vino… Rođen je 1947. u Veloj Luci, na scenu se popeo kao 14-godišnjak na splitskom dječjem festivalu, pobijedio je kao najbolji amater pjevač u Hrvatskoj (s pjesmom Yesterday), a festivalski debitirao na Splitu 1967. na nagovor Zdenka Runjića, čiju je pjesmu ”Picaferaj” izveo. I doživio debakl zbog kojeg je skoro odustao od pjevačke karijere.

Tako se, zapravo, prave zvijezde i rađaju. Od anonimnih nastupa i preko velikih iskušenja se iskale velikani.

U svom diskografskom opusu Oliver ima 23 studijska albuma (računajući i ovogodišnji kolaboracijski sa Gibonnijem pod nazivom ”Familija”), sedam koncertnih, brojne kompilacije i koncerte koji se broje hiljadama.

Ne morate biti fan njegovih mediteranskih pop pjesama, ali ovakvu karijere ne možete gledati drugačije osim sa velikim respektom.

Obilježavanje ”Oliverovih 70” (a tome se može prirodati i okruglih 50 od festivalske premijere) najavljeno je danas na press konferenciji u Zagrebu: slavljenički rođendanski koncert Olivera i Zagrebačke filharmonije zakazan je za 11. 3. 2017. u Areni Zagreb. Da bi sve izgledalo svjetski, ulaznice su već puštene u prodaju na portalu Eventima.

Na fotografiji: dirigent Alan Bjelinski, diskograf i publicista Siniša Škarica, Oliver i ravnatelj Zagrebačke filharmonije Mirko Boch