Premijere kao najave dinamičnog ljeta: BoraBora, EFC, Heaven, Jakarta

Muzika - regija Muzika BiH Show Time

Četiri singla iz Bih; Hrvatske i Srbije, koji stižu s popuštanjem restriktivnih mjera, najava su dinamičnog ljeta u kojem će regionalni muzičari nadoknaditi skromnu produkciju zbog pandemije.

BoraBora je bend veterana koji čine Ivan Piko Stančić, legendarni bubnjar i producent, te Borivoj Radaković za glavnim mikrofonom, Marin Pelajić Barracuda na basu, Saša Novak na gitari i Toni Markulin na klavijaturama, a pridružila im se i Lidija Janjić kao vokal.

Premijerno smo ih upoznali s prvim singlom ”Turistička” i sada predstavljaju još jednu svoju ozbiljnu rock priču nazvanu Ti si jedan od nas.

Članovi rock benda Emir & Frozen Camels u vrijeme pandemije našli su se na različitim krajevima svijeta. No, lider Emir Bukovica je iz Amerike, gdje se zatekao, organizirao virtualno okupljanje benda, te su svaki od njih mobitelima snimili svoju izvedbu u akustičnoj verziji pjesme ”Ulica”, a sve to je u video spot pretvorio je Jasmin Jatić.

Kakanjsko-sarajevska pop-rock grupa Heaven još jedna je ekipa koju Croatia Records otkriva u Bosni i Hercegovini kao potencijal kojemu treba dati krila.

Grupu čine Vedran Tomičić (gitara i vokal), Lordan Muzaferija (bas gitara, vokal) i Adnan Teskeredžić (bubnjevi), a pjesma ”Zašto suze sakrivaš” prva je s kojom ih znamenita diskografska kuća lansira na regionalnu muzičku scenu.

Veteranska beogradska grupa Jakarta, nedavno revitalizirana, nastavlja sa plasiranjem novih pjesama što vodi ka izdavanju kompletnog albuma.

Poslije nedavne premijere s obradom pjesme ”Solsbury Hill” Petera Gabriela, u prepjevu nazvane ”Selo Banja”, Jakarta je predstavila i prvi autorski rad ”Tamna strana Meseca”.

O temi pjesme frontmen benda Igor Popović kaže da predstavlja podsmijeh sadašnjem ritmu života i površnosti u kojoj caruje moto biti medijski prisutan svuda, na bilo koji način“, dok se ljubav i najljepše male stvari marginaliziraju.