Lokomotiva

Nova imena region-scene: Lokomotiva (Sarajevo)

Muzika BiH Show Time

Lokomotiva je klasična, žestoka hard rock trojka iz Sarajeva, a njeni mašinovođe su Sanjin Fazlić (vokal, gitara), Ismir Musić (bas) i Damir Alić (bubanj), koji upravo predstavljaju prvi singl urađen za nadolazeći album.

Na rock tračnicama su već godinu dana, a poslije uhodavanja na brojnim klupskim svirkama i nedavnog nastupa u polufinalu ovogodišnjeg New Wave Hadžići Music Festa (čekajući još odluku glasača hoće li biti uvršteni u finale, 5. avgusta), objavili su prvi video singl za pjesmu ”Preko granice”.

Lokomotiva, portret

Pjesma, čiji je autor njihov prijatelj Omer Pepić, sa aranžmanom cijelog benda, tematski je vrlo aktuelna: posvećena je ljudima koji se osjećaju dovoljno mladi i jaki – ne da odu ”preko grane”, već, naprotiv, da gurnu probleme preko granice i učine dodatni napor u ostvarivanju vlastitih snova unatoč otporu okoline.

Spot je jednako simboličan. Snimljen je u malom klaustrofobičnom prostoru čiji su zidovi izlijepljeni novinskim stranicama, što je poruka da smo zatrpani morem informacija u kojem se teško može vidjeti ono bitno, kako naprijed…

Ovo ljeto će za Lokomotivu, kako nam otkrivaju, biti vrlo radno. Do sada su već uradili šest autorskih pjesama, a plan je da urade još dovoljno novih za prvi album, kojeg žele objaviti na jesen.