Bad Blood – nova epizoda famoznog domaćeg žestokog hard rock momka Alena Brentinija

Muzika - regija Muzika - svijet Show Time

Alen Brentini, porijeklom Riječanin, sa 4 objavljena albuma ostvario je odličan temelj za ono što ga tek očekuje: prvi veliki euro-tour koji će se dogoditi nakon izlaska petog albuma, koji najavljuje prvim singlom ‘’Bad Blood’’.

Uvodna muzička priča Alena Brentinija počinje 1994. u postavi grupe Ritam Promjena, da bi kasnije bio u pratećim bendovima dvije domaće legende, Dade Topića (2002.-2003.) i Akija Rahimovskog u kratkom razdoblju njegove solo karijere (2005.- 2008.), poslije čega formira Alen Brentini Band i 2008. godine za Croatia Records objavljuje prvi album ”Treća dimenzija”.

S početkom novog milenija, međutim, Alen Brentini počinje svoju internacionalnu karijeru.

Kao gitarista najveće austrijske pop zvijezde Andreasa Gabaliera, odsvirao je s njim gotovo sve stadione i arene u Austriji, Njemačkoj  i Švicarskoj, a nastupao je sa još nekim poznatim svjetskim imenima, kao što su Marco Mendoza (Whitesnake, Thin Lizzy), Jen Majura (Evanesence), Renato Neto (Prince, Joe Bonamassa), Kee Marcello (Europe), Nicole McCloud (Michael Jackson, Sting) i drugi.

U međuvremenu Alen Brentini Band objavljuje tri svoja albuma, ‘’Behind the walls of Silence“ (2010.), ”Soul’d Out” (2014.) i ”Black Tears“ (2018.) koji se pojavljuju na austrijskom, njemačkom i švicarskom tržištu pod etiketom Mercury Records/Universal Music Group.

Potonje izdanje ostvarilo je zapaženu prodaju od 50.000 fizičkih primjeraka, što je bio prijelomni trenutak u Brentinijevoj karijeri. Naime, najavljujući novi, peti album, bend najavljuje i prvu veliku samostalnu turneju po cijelom kontinentu, predviđenu za kraj ove i početak sljedeće godine.

Zvanični uvod u novi album “Modern World” je prvi singl “Bad Blood”, pjesma o moćnicima koji upravljaju životom običnog čovjeka kroz lažne vijesti i lažna obećanja.

Spomenimo još jednu zanimljivost – Alen Brentini će ove godine raditi ponovo s Jen Majura, njemačkom gitaristicom koja od 2015. svira u američkoj rock grupi Evanescence i s kojom će realizirati projekt pod nazivom “Something On 11”.