LP reizdanje famoznog albuma ‘Bombardiranje New Yorka’

Muzika - regija Nova ploča Show Time

Originalno objavljen 1989. godine, LP ”Bombardiranje New Yorka” je ustoličio etiketu ”Slušaj najglasnije” Zdenka Franjića kao fenomen nezavisne alternativne diskografije i, među brojnim biserima, premijerno predstavio Majke, bend koji će narednih 30 godina imati ključnu ulogu na rock sceni.

Majke, Satan Panonski, Messerschmitt, Kaotične duše, Sköl, Machine Gun… bila su to nepoznata imena na kraju znamenitih novovalnih 1980-ih, za koja je vidoviti Zdenko Franjić, prvi alternativac u bezavisnoj diskografiji, slutio da će predvoditi novu rock generaciju ovih prostora.

Iako se, spletom raznih okolnosti, to dogodilo samo sa Goranom Baretom i grupom Majke, kompilacija ”Bombardiranje New Yorka” je dobila mitsko mjesto, a LP ploča postala sveti gral među diskofilima, jer su je u burnim devedesetima tek rijetki sačuvali u kolekcijama.

Masterirano reizdanje albuma, u luksuznoj opremi i sa osam bonus pjesama ovih dana je objavio Dancing Bear, učinivši ga jednim od najuzbudljivijih izdanja i za nove kolekcionare u razbuđenoj vinilnoj eri koliko i za veterane te strasti.

LP je dostupan ekskluzivno u Dancing Bear web shopu po cijeni od 169 kn, a u ponudi je i jeftiniji CD format ”Bombardiranja”.

Popis pjesama na vinilnom LP reizdanju kompilacije “Bombardiranje New Yorka”:

A strana:
1 Satan Panonski – Oči u magli
2 Satan Panonski – Iza zida
3 Satan Panonski – Lepi Mario
4 Satan Panonski – Kliktaj
5 Sköl – Jurica
6 Sköl – Kvadrat od zlata
7 Sköl – Lica
8 Messerschmitt – Have A Little Faith In Me
9 Messerschmitt – I Don’t Like This Games
10 Messerschmitt – In The Hit Of The Night

B strana:
1 Majke – Iz sve snage
2 Majke – Zbunjen i ošamućen
3 Majke – Novi dan
4 Machine Gun – Osjeti moć
5 Machine Gun – Tražim te
6 Machine Gun – Dva dana (ja sam bio sam)
7 Kaotične duše – Večer je počela
8 Kaotične duše – Odlazim u pakao
9 Kaotične duše – Ponovo sam