Lijepa muzička posveta Maxa Juričića za Vladu Divljana

Muzika - regija Nova ploča Show Time

Gitarista Mladen Max Juričić (Azra, Film, Le Cinema, Vještice, Šo!Mazgoon) kao član Ljetno kino Big banda bio je jedan od najbližih muzičkih saradnika Vlade Divljana u njegovim zadnjim godinama stvaralaštva.

Novi Maxov muzički projekt zove se Plesač Sporog Stepa i četvrti njegov singl ”7 nota 100 života” posveta je Vladi Divljanu, urađena upravo u njegovom lepršavom maniru.

Kolaboracija Maxa Juričića i Vlade Divljana zabilježena je na EP izdanju sastava Ljetno kino Big banda ”4 godišnja doba” (2012.) i na koncertnom albumu ”Live@Tvornica” (2015.), a oba je izdao Aquarius records.

Evo šta Max Juričić kaže o pjesmi: Vlada nas je ostavio pred 5 godina u trenutku kad smo zajedno s bendom Ljetno kino snimili jednu od njegovih najljepših pjesama ”Samo jednu ljubav imam”, a njegove stare pjesme odjenuli u novo ruho. Svakog proljeća okupe se prijatelji u njegovu čast, lani povodom premijere filma ”Nebeska tema”, a prije toga na koncertima u beogradskom Sava centru i zagrebačkoj Tvornici kulture. 7 nota 100 života je moj mali doprinos da se i ovog proljeća sjetimo Vlade Divljana, a našu suradnju simbolično produžim još jednom pjesmom.”

Video spot je režirao Radislav Jovanov Gonzo, autor i svih spotova za legendarni EP ”4 godišnja doba” Vlade Divljana & Ljetnog kina.

Naslovna fotografija: Vlada Divljan i Max Juričić, 2013 (foto Walter)