Eho Radar

Nova imena region scene: Eho Radar, alter rock (Prijedor)

Muzika BiH Novi na sceni Show Time

Poslije nepune dvije godine od okupljanja, Eho Radar ove godine počinje intenzivnije objavljivati video singlove i, nakon prvog “Prah”, srediom maja izbacili su “Tražim te” i za ljeto spremaju novi.

Eho Radar je alternativni rock bend formiran u Prijedoru 2017. godine u postavi: Marko Divjak (glas, gitara), Denis Sikirić (bas), Nenad Popović (bubnjevi) i Nikola Grab (gitara).

Scensko iskustvo im je još skromno, do su imali samo dva nastupa u lokalnim klubovima, svirajući sa drugim prijedorskim bendovima (The Shejvers, Katpool, Futurephobia, Flegma…), a razlog je intenzivnije usmjerenje na autorski rad, dakle snimanje što više vlastitih pjesama, prije nego se češće budu pojavljivali na sceni.

Premijerni autorski rad, video singl ”Prah”, bend je predstavio krajem februara.

Novu pjesmu “Tražim te” snimali su u Cirith Ungol studiju u Aleksandrovcu i u studiju MC Pavarotti u Mostaru, za koju je miks i mastering uradio Dražen Kecman (Cirith Ungol), dok je spot režirao Mladen Marijanović.

Eho Radar još je razmišlja o debitantskom albumu, ali za ljeto najavljuje i treći singl, te početak intenzivnijih koncertnih nastupa. Ljeto je i vrijeme demo festivala po BiH i regionu, za koje će se Eho Radar kandidirati i već su obavješteni da su prošli prvu selekciju Bass Player Festivala u Mladenovcu.