Davorin i Bogovići se hit kolekcijom zagrijavaju za povratnički album

Muzika - regija Nova ploča Show Time

Davorin Bogović, jedan od osnivača i prvi frontmen Prljavog kazališta, poslije šest godina diskografske pauze priprema novi album, a prije njega svoje poklonike podsjeća na zlatne trenutke solo karijere kompilacijom Greatest Hits Collection.

Kolekciju čine istaknuti radovi od prvog Davorinovog solo albuma ”Sretno dijete” (Croatia Records, 1998.) sa kojeg su izabrani ”Je T’aime (Moja voljena – Moi non plus)”, ”Najdraža pjesmica”, ”Sretno dijete”, ”Lovi me”, ”Izgubio sam dragu ženu”, ”Kud god prođeš ti” i ”Ljubav kao ljubav”.

Nakon što su Davorin i Bogovići objavili album Mijene” 2014. godine u izdanju Dallas Recordsa, bend se vraća matičnoj diskografskoj kući singlovima ”Nogomet, to je moj svijet”, ”Ne volim” i zapaženom baladom ”Nizbrdo od ljubavi” koja zatvara ovu kompilaciju.

Na kompilaciji se našao i najnoviji singl Pamet, iz ljeta prošle godine, koji autorski potpisuju Davorin i bas gitarista Boris Hrepić Hrepa, trenutna okosnica grupe od koje se nove pjesme i, nadati se možemo, novi album očekuju ove godine.

Naslovna fotografija: nova postava Davarina i Bogovića na CMC Festivalu 2019 (arhiva Glas.ba)