Fotopriča: Ničim izazvan publiku izazvao na pjevanje i ples

Koncerti Show Time

U četvrtak 27. 2. 2020. na pozornicu Vintage Industrial bara istrčalo je veselo osmočlano drušvo Ničim izazvan. Vrbasko-beogradski pop-rock bend su 2011. osnovali Bojan Gluvajić (gitara) i Boris Bakalov (vokal), a osim njih dvojice tu su još Nemanja Vujović (gitara), Mane Gluvajić (bas), Katarina Stanimirović (violina), Boris Kuga (klavijatura), Luka Kalezić (truba) i Vladimir Ćopić (bubnjevi).

Prvi album (Ničim izazvan) izdali su 2014. Potom je uslijedila koncertna aktivnost na brojnim festivalima. Drugi album (Odlaziš?) svjetlo dana ugledao je 2015.

Zagreb ih je već imao priliku upoznati, nastupali su kao predgrupa S.A.R.S.-u u Domu sportova, u KSET-u,  pa 2018. za Dan žena u Vintageu.

A da se Zagreb i Ničim izazvan dobro znaju dalo se zaključiti od samog početka svirke, jer publika im se odmah pridružila pjevajući njihove stihove. Vintage bio solidno popunjen, ubrzo i rasplesan.

Bend uživa u glazbi koju izvodi, glazbi zaraznih melodija, a taj naboj prelijeva se i na okupljene. Sat i pol pjesme i plesa. Za bis izveli su dvije stvari. Jedna od njih, ekskluzivno, prvo javno izvođenje, a kao singl pojavit će se za 5-6 dana.

Ničim izazvan uslikao i ispričao Darko Marić.