Massimo: Mali krug velikih ljudi – nova pjesma vatrenog ugođaja

Muzika - regija Show Time

Dvije godine nakon albuma “Sada”, Massimo počinje otkrivati nove materijale pjesmom “Mali krug velikih ljudi” premijerno predstavljenom danas.

Massimo se u svojoj karijeri, od početka osamdesetih i grupe Dorian Gray do samostalne karijere, izražavao i kao gitarista, aranžer, povremeno producent, te tekstopisac i kompozitor, ali dominantno on je punokrvni pjevač. I kao takav, najviše se iskazao interpretirajući tuđe pjesme, od serije covera domaćih klasika na albumima ”Vještina” i ”Vještina 2”, do onih koje su za njega radili Zrinko Tutić (prva tri solo albuma), Miroslav Rus, Srđan Sekulović, Dino Muharemović, Zoran Predin, Arsen Dedić, Miro Vidović, Amil Lojo i brojni drugi.

Pjesmama svakog od tih autora, koliko god oni imali prepoznatljivi rukopis, Massimo je davao specifičnu osobnu svoju notu, što ga jeste učinilo iznimnim.

Slušajući novu pjesmu ”Mali krug velikih ljudi”, koja je početni uvid u novi album, čujete grupu Vatra u njenom karakterističnom rolajućem U2-ovskom štihu i bez otkrivanja creditsa znate da je autor pjesme lider popularnog benda, Ivan Dečak.

No, opet – to je Massimo. Osobno, volio bih da autori i ostalih brojeva za Massimovo novo izdanje budu punokrvni rock autori, poput Dečaka, ali koji god budu, unaprijed možemo znati da će to biti nova pjevačeva egzibicija. (jd)