Aklea Neon – intrigantna favoritkinja Dore o kojoj svi pričaju

Muzika - regija Show Time

Nakon 27 godina slanja manje-više klasičnih pop pjesama na Eurosong, ove godine bi se u izboru novog hrvatskog muzičkog ambasadora mogao dogoditi ”eskcentrični” iskorak, pa da u Rotterdam ode osječka vila afro-soul ritma i ethno-beats zvuka, kojoj ionako pripisuju internacionalni potencijal.

Aklea Neon ima tek tri autorska singla i već tri Rock&Off nominacije kao jedno od novih muzičkih iznenađenja godine, ali je za širu publiku relativno malo poznata i sasvim drugačija slika očekuje se nakon što se predstavi na Dori 2020., koja će biti održana u Opatiji (simbolično?) prijestupnog 29. februara.

Nova pjesma koju je napisala Aklea zove se ”Zovi ju mama” i tematski je prigodna za vrijeme kada se klimatske pošasti događaju diljem svijeta.

Tematika je vrlo relevantna i tiče se svih nas – Planeta nam je dom. Zemljani smo prije svega. Jedva čekam da s tom porukom iskočim iz ekrana u svačiju dnevnu», ističe Aklea.

Osim afro-soul ethno-beats zvuka, karakterističnog za Akleu, ovaj put njenu će pjesmu obojiti elementi klupske muzike poput duba i trancea.

Aklea Neon (foto Kristijan Cimer)

Cijela pjesma nastala je s mladim producentom akademskog obrazovanja Klaadom koji je već poznat na alternativnoj sceni, plus što imamo taj Billie Eilish moment dvoje ljudi, a zbog napredne tehnologije danas je to dovoljno da složi album koji će pokupiti sve Grammyje, a u našem slučaju, nadam se, karte za Rotterdam!”

”Glazbena genijalka koja kreće u osvajanje svijeta”, ”Najvedrija muzička pojava u regionu”, ”Putujuća glazbenica koja osvaja domaću scenu”, ”Kantautorica s najvećom radnom etikom u domaćoj glazbi protekle godine”… samo su neki od medijskih naslova o muzici koju stvara Aklea, pa njen izbor da bude hrvatska predstavnica na međunarodnoj sceni, zapravo, ne bi trebao biti nikakvo iznenađenje, već pametna odluka.