Robbie Williams

Robbie Williams još čeka veliki povratak

Muzika - svijet Show Time

Nekoliko dana poslije izllaska njegovog albuma “The Heavy Entertainment Show“, Robbie Williams je objavio i datume euro-toura u ljeto 2017. godine i ni jedan koncert nije predviđen u ovim krajevima (najbliži su Beč i Budimpešta).

Jedanaesti studijski naslov donosi i 11 brojeva, a Robbie Williams je u ekipi saradnika, među ostalima, imao Eda Sheerana, Rufusa Wainwrighta rock grupu The Killers.

Za sada su objavljena dva singla, ”Party Like a Russian” (sa semplom ruskog kompozitora Prokofieva) i ”Love My Life”.

Naslovna tema je obrada francuskog šansonjera Sergea Gainsbourga, za čijim su muzičkim naslijeđem posezali brojni drugi svjetski muzičari, kao Belinda Carlisle, Arcade Fire, Kylie Minogue, Nick Cave, De La Soul, Malcolm McLaren i slovenački Laibach, a snimljena su i dva tribute albuma posvećena ovom autoru, na kojima su njegove pjesme obradili John Zorn, Franz Ferdinand, Portishead, Placebo, Marc Almond, Michael Stipe itd.

Sa prvih šest solo albuma, od 1997. i razlaza sa grupom Take That, Robbie Williams je ostvarivao multimilionske tiraže albuma (Intensive Care” iz 2005. prodan je u više od 6 miliona), ali sva izdanja koja su uslijedila bilježila su višestruko manju prodaju. “The Heavy Entertainment Show” već je u pretprodaji postao platinasti u Britaniji, što je možda znak da će se konačno dogoditi veliki povratak.