Nova imena regionalne scene: Đutko (agro pop, Zagreb)

Muzika - regija Nova ploča Novi na sceni Show Time

Tomislava Đudarića bolje upućeni u zbivanja unutar nove alternativne scene znaju kao nekadašnjeg gitaristu grupe Svemirko, a reinkarniran kao Đutko i lider agro pop benda Plodovi Zemlje, nedavno je objavio debitantski album ”Slušaj mala”.

Prvim singlom ”Karate”, u proljeće 2019. godine, najavljeno je ”ponovno rođenje zvijeri zvane Đutko”, tituliranog kao princa agro, etno i turbo pop zvuka.

Tomislav Đudarić je za upućene dobro poznata ličnost na alternativnoj muzičkoj sceni – kao osnivač etno-rock benda Rusti, anti-umjetnik naziva Clouie te kao bivši gitarista benda Svemirko.

No, posljednjih godinu i nešto malo više dana, Đudarić je u prošlosti ostavio svoje prethodne glazbene i započeo raditi na njemu potpuno atipičnim pjesmama za svoj prvi i pravi album u životu. Distorzije zamijenjuje čistim i mekanim zvukovima, prvi put u ruke uzima sintesajzere. a prolazivši kroz krizu, kako osobnog tako i muzičkog identiteta, dolazi do vedrih i pitkih melodija pop žanra i pritome stvara vlastite inačice – agro, etno i turbo pop glazbu.

U pjesmama koje sadrže određenu dozu autoironije, ima i funky trenutaka, tonova americana gitare i pjevanja koje će mjestimično asocirati na Lakin neobavezni stil interpretacije, a zajednički im je nazivnik – dobro raspoloženje, opuštenost i prije svega autentičnost.

Album ”Slušaj mala” je sniman, miksan i produciran u zagrebačkom studiju etikete više manje zauvijek, što je premijerno djelo iz te radionice. Uz članove Đutkovog pratećeg agro pop benda Plodovi Zemlje, na albumu gostuju Leo Beslać (Pseća Plaža, Nemanja, Krv u stolici), Luka Šipetić (Nemanja), Mary May, Mia Reba, kao i Đutkovi nekadašnji bendovski kolege Marin Tandara (Svemirko) i Bojan Bojkov (Svemirko).

Izdanje se može poslušati na You Tube kanalu ili preuzeti sa službene bandcamp stranice po principu “plati koliko želiš”.