Kako protiv bezlične turbo-trap kreature – uskoro domaća urbana rap platforma!

Muzika - regija Show Time

Beogradska diskografska kuća Mascom je još u 90-ima pokrenula podetiketu Tilt, kao prvu koja je prepoznala ubrzani razvoj hip-hop scene na ovim prostorima.

U svom novijem katalogu, pak, Mascom se može pohvaliti kultnim hip-hop izdanjima izvođača iz Srbije, kao što eu Beogradski sindikat, Bad Copy, VIP, THC, MCN, Lud, Struka, Furio Djunta, Ajs Negrutin, Đorđe Miljenović, uključujući kompilaciju ‘’Ubice Mixtape“, koja je 2017. godine predstavila selekciju nadolazećih repera.

Po ocjeni urednika Mascoma, današnja globalna dominacija hip-hopa, koja se događa u svijetu, na ovim je prostorima mutirala u bezličnu turbo-trap kreaturu, što je motiv za ovu diskografsku kuću da ponovo okupi talente koji se na moderan način izražavaju kroz rap, ne narušavajući osnovne postulate izraza, jer ”ova hip-hop scena danas ima ogroman broj artista svjesnih vremena u kojem žive, trendova koji dominiraju, ali i sopstvene želje da budu drugačiji i intrigantniji od jednokratnih trending hitova kojima smo zatrpani.”

U tom cilju Mascom predstavlja platformu HONEY MONEY GANG!

Odgovorni urednik Honey Money Ganga je Ognjen Kostić, široj javnosti poznat kao Struka. On je originalni i etablirani izdanak rap scene koja je stasavala u zadnjih dvadeset godina, dakle vrlo adekvatan da bude na čelu nezavisne platforme koja će njegovati sve srodne aspekte urbane kulture mladih na lokalnom i regionalnom nivou.

Honey Money Gang nije klasična etiketa. Ideja je da u skorijoj budućnosti postanemo faktor koji će bitno uticati na tokove urbane muzičke scene. Možemo da sedimo i kukamo kako je današnja muzika loša ili možemo da uradimo nešto povodom toga, da promenimo stvari. Okupljanjem najboljih na jednom mestu, dajemo im priliku da naprave nešto od svojih karijera, da podignu svoje stvaralaštvo na sledeći nivo i daju publici ono što zaslužuje dobru muziku, -kaže Struka povodom osnivanja nove hip-hop platforme.

Do kraja februara Honey Money Gang će se oglasiti na društvenim mrežama, prvenstveno na YouTube kanalu i predstaviti svog prvog potpisnika.

On je Ozren Stokić – Zoza i dolazi iz Zrenjanina. Hip-hop publici je poznat, između ostalog, i po pjesmi ”100” u kojoj je bio gost THCF ekipi, a njegov singl ”RiRi“ bio je u kompilaciji ”Ubice Mixtape”.

Njegova nova pjesma ”Šta bih ja” otvara, dakle, poglavlje Honey Money Gang, objavom na svim digitalnim platformama 28. februara, u partnerstvu sa Warner Musicom, čiji je Mascom ekskluzivni partner za Srbiju i Crnu Goru.

Ozren Stokić – Zoza