Parampaščad - foto Marko Risić

Nova imena region scene: Parampaščad, alter rock (Spuž, Crna Gora)

Muzika - regija Novi na sceni Show Time

Opisan kao jedan od najaktivnijih i među najkvalitetnijim novim crnogorskim rock bendovima, Parampaščad iz Spuža objavili su novi singl ”Dan kad biće sve u redu“ za beogradsku izdavačku kuću Lampshade Media, kao uvod u svoj album prvijenac.

Među prvima koji je pohvalio njihov rad je Rambo, nesumnjivi uzor svim rock muzičarima u Crnoj Gori: ”Spuž je gradić šire poznat uglavnom po zatvoru koji je tu smješten. Međutim, tu postoji bend Parampaščad, imaju svoj studio, otkrivaju, snimaju i promovišu čitavu garage scenu regiona. Izguglajte malo. Meni se ovaj zvuk baš dopao”, napisao je Rambo na svojoj stranici.

ParamPaščad (maštovito ime) su se premijero predstavili u proljeće 2017. godine s pjesmom ”Komadi” i kratko poslije s brojem ”Kilometri”, sljedeće godine objavili su još ”Život moj”, a prije nekoliko dana najnoviju ”Dan kad biće sve u redu“, zvanično najavljujući da su u fazi priprema za prvi album.

Ovu alter rock ekipu čine Momčilo Radulović (bas, prateći vokal), Ivan Ivanović (solo gitara, prateći vokal), Marko Milonjić (bubanj) i Stefan Pantović (vokal, gitara) i, zahvaljujući vlastitom studiju ”Stivi”, mogu opuštenije i temeljitije raditi na svojim materijalima, pa se vrlo jasno čuje njihov zvučni razvoj od prvog do najnovijeg singla.

A taj najnoviji je objavljen i kao prvi video spot, za koji, moramo reći, autori ideje baš i ne zaslužuju ništa osim palac dolje, jer je lepršava pjesma morala biti inspiracija za maštovitiju priču od ambulantnog vozila i oživljavanja ‘unesrećenog’. No, melodija bar zaslužuje pažnju i ParamPaščad su potencijal crnogorske scene, koja dugo nema rock ime regionalnog kapaciteta.

Spužani već imaju solidan koncertni saldo i skorašnji nastup na novom i očekivano velikom festivalu u Crnoj Gori odlična je prilika da se iskažu pred masovnom publikom.

Riječ je o Montenegro Beer Festu, koji je  franšiza famoznog beogradskog Beer Festa i održava se od 26. do 28. 7. na Cetinju, okupljajući zvučna imena kao što su Van Gogh, Bajaga i Instruktori, Let 3, Zoster, Negativ, Električni orgazam, Brkovi, Bad Copy i još desetak izvođača.

Uz besplatan ulaz i ovakvu reprezentativnu ekipu, ParamPaščad, čiji nastup je planiran za finalni festivalski dan, mogu očekivati masu pred sobom i pružena im je šansu da uživo potvrde potencijal.

Naslovne fotografije: Marko Risić