MARLEY75 – cjelogodišnje obilježavanje 75. rođendana Boba Marleyja

Muzika - svijet Show Time

Prvim službenim video spotom za klasik ‘’Redemption Song“ započinje niz raznolikih i uzbudljivih događaja kojim će se čitave 2020. godine obilježavati 75. rođendan legendarnog reggae umjetnika.

Pjesma ‘’Redemption Song“ objavljena je u ljeto 1980. godine na Marleyjevom devetom studijskom albumu ‘’Uprising“, koji je njegovo posljednje originalno izdanje prije smrti, u maju 1981.

Prvi službeni video spot kreirali su francuski umjetnici Octave Marsal i Theo De Gueltzl kao animirani film koji se sastoji od 2747 originalnih crteža te uz pomoć moćne simbolike i alegorije prikazuje jačinu poruke kojom je Bob Marley ostavio neizbrisiv trag u popularnoj kulturi.

Pod zajedničkim nazivom MARLEY75, legendarnom muzičaru će se tokom čitave 2020. godine odavati počast kroz ekskluzivan sadržaj, snimke, izložbe i razna događanja.

Dio Bob Marley Celebration događaja čine i njegovi sinovi Ziggy Marley i Stephen Marley, koji će ovog proljeća kao headlineri trodnevnog The BeachLife Festivala uživo izvesti brojne očeve pjesme, a detaljnije informacije o MARLEY75 događajima očekuju se uskoro.

Bob-Marley (By Eddie Mallin)