Uspjeh zagrebačkog rock benda – Killed A Fox na britanskoj turneji

Muzika - regija Show Time

Na krilima uspjeha trećeg albuma ”Crown Shyness“, koji se našao na listama najboljih rock izdanja protekle godine u Hrvatskoj, Killed A Fox će krajem trećeg mjeseca krenuti na svoju prvu turneju u Velikoj Britaniji.

Početak ”Crown Shyness UK Toura“ zakazan je u Norwichu 31. 3.. Slijede nastupi u Newcastleu, Glasgowu, Liverpoolu i Birminghamu, te veliko finale turneje u londonskom Black Harteu 7. 4.

“Iako smo već prije prošli jedan dio kontinenta (Njemačka, Austrija, Švicarska, Slovenija…), UK je jedna od onih destinacija koju svaki band, pogotovo onaj koji pjeva na engleskom jeziku, želi odsvirati. Trebalo je vremena da nam se poklope prilike i mogućnosti za ovo i jedva čekamo!” – ističe vokal benda Chris Ian.

Osnovani 2006. godine, Killed A Fox iza sebe imaju tri albuma, “Fluorescence” (2009.), “Spring Of Sloth And Haze” (2013.) i ”Crown Shyness“ (2019.), koji je po ocjenama uglednih hrvatskih rock kritičara aranžmanski najkompleksnije i zvukom najzrelije studijsko ostvarenje koje se može svrstati uz bok američkim rock gigantima.

Svih deset brojeva albuma ”Crown Shyness” u izdanju Dostave Zvuka možete poslušati na You Tube kanalu.

Fotografije: Martin Mühlegg i Edit Steufer

Killed A Fox (foto Edit Steufer)