Beogradski koncertni kalendar – februar 2020. vol

Koncerti Show Time

U odnosu na januar, ovo je već bolja slika u februaru, a tek nas čeka ludnica u martu, kada počinju prvi veliki festivali kao Guitar Art fest, Kontakt, Musicology…

01-02 Muzička kuća Metropolis: Vreme čuda

Bend Vreme čuda čine mladi talenti koji stvaraju autorsku muziku tvrđeg zvuka i idu putem najboljih primjera od 60-tih godina i zlatnog doba rock and rolla, do nekih savremenih bendova. Svirali su na velikoj bini Beer Festa (kao pobjednici u takmičenju mladih bendova), u Hali sportova (predgrupa na slavljeničkom koncertu Galije) i iza sebe imaju dosta klupskih nastupa. Ulaz je slobodan.

06-02 Sava centar: Luka Šulić
 

Polovina čuvenog 2Cellos, Luka Šulić, jedan je od omiljenih muzičara ne samo zbog virtuoznosti nego i strasti koju prenosi na svakom nastupu. Nakon sedam godina turneja širom svijeta kao kao član dua, Šulić se vraća svojim klasičnim korijenima sa prvim albumom za Sony Classical i sa novim projektom koji će izvoditi po svijetu, kao prvi muzičar u istoriji koji svira Vivaldijeva “Četiri godišnja doba” u aranžmanu za solo violončelo.

07-02 Božidarac: Bob Marley Tribute 4 Bob Marley’s Day

Kao i svake godine početkom februara u Božidarcu obilježavaju rođendan jednog od najvećih muzičara svih vremena, Boba Marleyja. Svira najbolji Bob Marley Tribute bend u regionu i izvodi najveće hitove reggae legende i to u trajanju od čak tri sata!  

07-02 Atom Akademija: Hornsman Coyote (Bob Marley`s Day)

Osim Božidarca, i klub Atom Akademija slavi rođendan velikog Boba, a frontmen grupe Soundsystem i liči pomalo na čuvenog jamajčanskog muzičara.



08-02 Atom Akademija:
Cassidy’s Brewery  

Cassidy’s Brewery slavi svoj 11.rođendan u Atom Akademiji! Prošlog februara je obilježena prva decenija benda rasprodatim koncertom u Domu Omladine, pa je red da i druga decenija počne žestokom svirkom!

08-02 Klub Frida: MicroCuts

MicroCuts acoustic set je alternativni rock i pop odsviran na akustičnoj gitari i otpjevan jednim glasom od strane Nemanje Velimirovića. Od Beatlesa do Smashing Pumpkins i minimalistički izraz na gitari uz poneku autorsku numeru. Nemanja je sjajan gitarista moćnog benda E-Play, a u ovim solo nastupima svira svjetske rock standard i poneki domaći.

08-02 Soul Society: Nataša Guberinić & Di Luna Blues Band

Sastavu Di Luna Blues Band na bini će se pridružiti harizmatična i talentovana pjevačica Nataša Guberinić, jedan od najboljih vokala na beogradskoj sceni, koja se vraća u svijet muzike, a znamo je iz posljednje faze Tapa 011. Pod lideerstvom Dragana Markovića Mareta, trenutnu postavu čine neki od najboljih blues muzičara u Srbiji. Mare je osnivač prvog blues benda u staroj Jugoslaviji (Bluz Kvintet), a sa svojom drugom grupom Point Blank je snimio i prvu blues ploču na ovim prostorima (1984.)

08-02 Elektropionir: Samostalni referenti 

Najava je u rođendanskom raspoloženju: “24 godine onanije na bini, samostalni matorci, postali su fini. Samo lepe teme provlače kroz pesme, rođendanski cert propustiti se ne sme. K’o što tradicija nalaže biće tu i gosti, set lista samo hitovi da razmrdate kosti.
Išijas, lumbago, u kolenu voda, karte su u prodaji dok se ne rasproda”.

08-02 Sava centar: Slobodan Trkulja ”Balkanopolis & prijatelјi”

Svjetski poznati umjetnik Slobodan Trkulјa i njegov sastav Balkanopolis izvode još jedan u serijalu koncerata u Sava Centru, za koji se proteklih godina uvijek tražila ulaznica više. Serijal ”Balkanopolis & prijatelјi” započeli su još 2015. godine velikim koncertom u Beogradskoj Areni kada su sa njima nastupili fado diva Mariza, soul zvijezda Olita Adams, najpoznatija afrička zvijezda Baaba Maal i drugi.

Last Train

10-02 Klub Atom Akademija: Last Train

Francuski rock sastav Last Train ima premijerni nastup u Srbiji. Singlovi „Cold Fever“ i „Fire“ označavaju početak rada grupe u junu 2014. godine, a zatim su se otisnuli na turneju po Evropi, Aziji i SAD gdje su za tri godine održali oko 350 koncerata! Tokom te turneje snimljena su dva EP izdanja, ‘’The Holy Family“ (2015) i ‘’Fragile“ (2016).

12-02 Dom omladine: Big Bend RTS ”Džez Ambasadori”

U sklopu manifestacije “African American History Month”, Big Bend RTS izvodi program pod nazivom “Džez Ambasadori”, posvećen dugogodišnjem istoimenom programu turneja i nastupa čuvenih američkih džez umjetnika.

13-02 Kombank Dvorana: Tri tenora “Ljubavne priče”

Dirigent velikog spektakla “Rock opera” Fedor Vrtačnik stoji i iza ovog projekta uz sastav Novosadskog Big benda i orkestra Opere Srpskog Narodnog pozorišta iz Novog Sada.  Po uzoru na svjetski trijumf saenzacije Il Divo, scenom će zagospodariti tri tenora: Mattia Zanatta (Italija), Dušan Svilar (Srbija) i Stevan Karanac (Srbija) uz instrumentalne soliste orkestra i savremene muzičke aranžmane. Teme na repertoaru su iz čuvenih filmskih blokbastera, fantastičnih opera i popularnih evergrin songova.

14-02 Sava centar: Josipa Lisac

Muzička diva Josipa Lisac pjeva na Dan zalјublјenih u Sava Centru i slavi svoj 70. rođendan! “Magla”, “Gdje Dunav lјubi nebo”, “Boginja”, “Danas sam luda” i ove noći će vladati pozornicom.

14-02 Božidarac: Vampiri

Rockabilly grupa Vampiri će povodom Dana zaljubljenih nastupiti na mjestu koje odiše romantikom u sali uređenoj u duhu 1960-ih godina i s publikom će plesati i pjevati uz “Rama lama ding dong”, “Bebe”, “Ona i ja”, “Pokloniću joj nebo”, “Plavi grad”, “Subota uveče” i brojne hitove u duhu 50-ih i 60-ih.

14-02 Štark Arena: Nataša Bekvalac

Pop dama ima zaista veliku hrabrost da premijerno drži koncert u najvećoj hali u Srbiji, a da pritom nije prethodno imala neke rasprodate koncerte po manjim dvoranama i uglavnom je prisutna više po manjim klubovima Beograda kao Kasina, ali ne i u Sava centru ili Areni za 18.000 ljudi.

15-02 Klub Fest, Zemun: Zemlja gruva

U zadnje vrijeme dosta su aktivni u metropoli, slavili su 10 godina u Velikoj sali SKC-a krajem 2018, gde je takođe bilo rasprodato, a bili su gosti na velikom koncertu povodom 50 godina Radija 202 u Štark Areni.

17-02 Atom Akademija: Aiming for Enrike

Aiming for Enrike je eksplozivni duo virtuoza iz Osla koji stvara uzbudljiv, ekscentrični univerzum pomoću jednog bubnja, više međusobno povezanih gitarskih pojačala i niza pedala. Muzički svijet ispunjen jazzom, uz dodatne primjese noisa, postpunka i funka. Duo je svirao po cijelom svijeti i sada predstavljaju novi album ”Music for Working Out“.

Priredio: Ivan Makragić

Zemlja Gruva