Čudesni ulet Tereze Kesovija u Let 3 klasik ‘Sam u vodi’

Muzika - regija Nova ploča Show Time

Već dvije godine traje work in progress projekt grupe Let 3, album koji će biti kolekcija klasika iz njihovog opusa i poneki cover tuđih pjesama, ali obrađenih na razigran i pomalo luckast način i sa neočekivanim gostima.

Na AntiValentinovu #3 2018. godine Let 3 su uživo i prvi put izveli svoj prvi veliki hit ”Izgubljeni” sa znamenitog albuma prvijenca ”Two dogs fuckin”’ iz 1989. godine u potpuno novom ruhu – uz mexicana zvuke mariachi benda El Combo i duhovite reperske stihove u izvedbi TBF-a. Na istom koncertu premijerno su svirali još otkačeniji broj, obradu velikog hita Novih Fosila ”Šuti moj dječače plavi”, koju su nazvali ”Tišu” i u kojoj su se opet pojavili veseli El Combo.

Pred prošlogodišnji AntiValentinovo osvanila je treća ‘ludorija’ Leta 3, ”Golub Vaso” kao verzija njihovog ”Goluba Dinka” sa albuma ”Jedina” iz 2000. godine, a neočekivani gost je bio već desetek godina samoumirovljeni speed metalac Siniša Vuco.

Novi AntiValentinovo (14. i 15. 2. 2020.) donosi i novu avanturu Leta 3. Ovaj put su odabrali ”Sam u vodi”, još jedan uspješan broj sa debitantskog albuma, te još jednog iznenađujućeg gosta – divu pop scene i istinsku legendu tog žanra, Terezu Kesovija.

Trebali su nam riječki rokeri da podsjete koliko je moćan glas pjevačice šlagerskih klasika kao ”Nono, dobri moj nono”, ”Nima Splita do Splita” ili ”Stare ljubavi”, koliko se njena energija u interpretaciji može uklopiti u žestinu Letovaca. Sjajno.

Nadamo se da nećemo, ipak, čekati toliko dugo da, samo s po jednom pjesmom od jednog do drugog AntiValentinova, Let 3 ponudi cijelu kolekciju svojih čudesnih obrada.