Objavljeni novi izvođači za prijem u Rock and Roll Hall of Fame u 2020.

Muzika - svijet Show Time

Lista novih stanara Rock and Roll Dvorane slavnih objavljena je danas (15. 1. 2020.) i za mnoge će biti prilično iznenađujuća: Depeche Mode, The Doobie Brothers, Whitney Houston, Nine Inch Nails, T. Rex i The Notorious B.I.G.

Njima će se pridružiti Jon Landau, dugogodišnji menadžer koji je vodio karijeru Brucea Springsteena, i Irving Azoff, menadžer grupe The Eagles od 1974. godine, kao dobitnici nagrade “Ahmet Ertegun”.

Među njima samo su Depeche Mode i NIN bili i ranije nominirani, te u Dvoranu slavnih ulaze oba u svom trećem pokušaju, dok su ostali nominirani prvi put.

Nominirani kandidati koji ove godine nisu dobili dovoljan broj glasova su Pat Benatar, Dave Matthews Band, Judas Priest, Kraftwerk, MC5, Motorhead, Rufus featuring Chaka Khan, Todd Rundgren, Soundgarden i Thin Lizzy.

Ono što mnoge ljubitelje muzike vjerovatno posebno iznenađuje jeste da Kraftwerk opet nije prošao, iako je imao do sada rekordnih šest nominacija, a od toga uzastupno je predlagan u zadnje dvije godine.

Službeno uvođenje novih stanara u Rock and Hall of Fame će biti 2. 5. na svečanoj ceremoniji u Clevelandu, koju će prvi put ikad uživo prenositi HBO.

Naslovna slika: Dave Gahan (Depeche Mode), Whitney Houston, Trent Reznor (Nine Inch Nails)

1 razmišljanje na “Objavljeni novi izvođači za prijem u Rock and Roll Hall of Fame u 2020.

Komentari su zatvoreni.