Mia Dimšić više nije fenomen pop scene

Muzika - regija Show Time

U vrijeme kada je Mia Dimšić objavila debitantski album ”Život nije siv” (2017.), moglo se govoriti o muzičkom fenomenu, izvanrednom događaju da do tada anonimna kantautorica u kratko vrijeme zasjeni vodeće pop zvijezde.

Sada, krajem 2019. godine, Mia Dimšić je svojim novim country pop albumom ”Sretan put” zasjela opet na prvo mjesto liste najprodavanijih albuma u Hrvatskoj, odmah nakon njegovog izlaska. I, kako je čest slučaj sa svjetskim zvijezdana, on je povukao i prethodna dva albuma, ”Život nije siv” i ”Božićno jutro”, koji se na istoj top listi prodaje nalaze na 4. i 6. mjestu.

Inače, sedmičnu top-listu prodaje sačinjava Hrvatska diskografska udruga na osnovu podataka prikupljenih sa 164 prodajna mjesta iz cijele zemlje.

Dakle, za Miu se više ne može reći da je trenutni fenomen pop scene i jasno je da mlada osiječka muzičarka i njene feeeling-good pjesme, nakon nepune četiri godine od javnog izlaska na scenu, danas čine kreativnu konstantu u kojoj važno mjesto čine upravo kantautorice nove generacije.

Zanimljivo je za usporedbu da u prodaji prodaji stranih izdanja prvo mjesto već nekoliko sedmica drži album  Leonarda Cohena ”Thanks for the dance”, na drugom mjestu je Robbie Williams i ”The Christmas Present”a treći su Coldplay s novim albumomEveryday Life”.