Zlatni globus: najviše nominacija za Marriage Story

Film & Foto & TV Show Time

Na jučerašnjoj objavi kandidata za Zlatni globus, najviše nominacija (6) dobila je drama “Marriage Story”, a s po pet nominacija slijede filmovi “Irishman” Martina Scorsesea i Tarantinov “Bilo jednom… u Hollywoodu”, dok je famozni “Joker” dobio četiri.

U kategoriji najbolje filmske drame nominirani su 1917, The Irishman, Joker, Marriage Story i The Two Popes.

Za najboljeg reditelja nominacije su osvojili Bong Joon Ho za Parasite, Sam Mendes za 1917, Todd Phillips za Jokera, Martin Scorsese za The Irishman i Quentin Tarantino za Bilo jednom … u Hollywoodu.

U kategoriji najboljeg scenarija našli su se Noah Baumbach za Marriage Story, Bong Joon Ho i Han Jin Won za Parasite, Anthony Mccarten za The Two Popes, Quentin Tarantino za Once Upon A Time… In Hollywood i Steven Zaillian za The Irishman.

Za najboljeg glumca nominirani su Christian Bale (Ford v Ferrari), Antonio Banderas (Pain and Glory), Adam Driver (Marriage Story), Joaquin Phoenix (Joker) i Jonathan Pryce (The Two Popes), dok su u kategoriji glumica Cynthia Erivo (Harriet), Scarlett Johansson (Marriage Story), Saoirse Ronan (Little Women), Charlize Theron (Bombshell) i Renee Zellweger (Judy).

Za nagradu u kategoriji najbolje televizijske dramske serije kandidati su Big Little Lies (HBO), The Crown (Netflix), Killing Eve (BBC America), The Morning Show (Apple Tv+) i Succession (HBO), a za najbolju tv-seriju ili film nominirani su Kvaka 22, Černobil, Fosse/Verdon, The Loudest Voice i Unbelievable.

U konkurenciji najboljeg filma u kategoriji mjuzikla ili komedije nominirani su Dolemite Is My Name, Jojo Rabbit, Knives Out, Once Upon a Time in Hollywood i Rocketman.

Sve ostale nominacije možete pogledati na službenoj stranici Zlatnog globusa.

Nakon dodjela Oscara i Grammyja, ceremonija Zlatnog globusa (koja će se održati 5. 1. 2020.) najgledaniji je spektakl ove vrste, a istovremeno se ovaj trofej smatra ozbiljnim indikatorom za dobitnike Oscara.