Nova imena regionalne scene: Dusty Hats (rock, Ivanić Grad)

Muzika - regija Novi na sceni Show Time

Balada “Jedan ples” novog benda na hrvatskoj sceni Dusty Hats treći je singl koji najavljuje njihovo prvo studijsko izdanje.

Autor pjesme je gitarista/pjevač Dario Duvnjak, a aranžman je uradio Dragomir Herendić – Dragianni, bivši gitarista Zabranjenog pušenja.

Dusty Hats je osnovan 2013. godine u Ivanić Gradu, a već nakon par mjeseci snimaju prvi singl “Laž” te potpisuju ugovor za Aquarius Records pod čijim okriljem predstavljaju i pjesmu “Sve je bilo nekad”. Nakon toga rade pod etiketom Croatia Recordsa za koji objavljuju singlove “Ako kažem”, “Ne krivim te” i “Ti si sama”.

Postava benda se mijenjala, a glavna promjena je bila kada je glavni mikrofon preuzeo Dario Duvnjak, gitarista i autor svih tekstova i muzike za Dusty Hats. Uz njega u bendu su Karlo Antolić – gitara, Valentino Kašner – bubanj i Dominik Kralj – bas.

Dusty Hats iza sebe imaju oko 100 koncerata, ali su, očekivano, veću pažnju publike privukli nakon što se njihov pjevač prošle godine pojavio u showu “Zvijezde” i stigao do same završnice, interpretirajući domaće rock klasike kao ”Par godina za nas” kojom je oduševio žiri.

Zbog toga je bend neko vrijeme pauzirao, no obnovljen i pun ideja o novim autorskim djelima, snimio je album prvijenac čiji izlazak najavljuju za prvi mjesec iduće godine.