Fontaines D.C. (foto Grayce Leonard)

IN Music djelom potvrđuje ocjenu NME magazina da je ”naj” u 2019.

Muzika - regija Muzika - svijet Show Time

Netom nakon što je objavljeno da je britanski NME proglasio IN Music najboljim ovogodišnjim festivalskim događajem u odnosu program-cijena ulaznica, zagrebački festival objavljuje imena dva nova atraktivna sudionika.

”Najbolji i najisplatljiviji festival u Europi krasi antologijski line-up pun muzičkih divova, naglasio je New Musical Express u ocjeni zagrebačkog festivala i već danas organizator to potvrđuje novim imenima koja će se pojaviti na pozornici 14. izdanja – irski garage punk rock Fontaines D.C. i britanski alternativni indie rock bend Black Honey.

Fontaines D.C. britanski muzički novinare opisuju kao ”rock’n’roll garage music with a Dublin twist” i ovaj post-punk kvintet oduševio je već poslije debitantskog singla “Liberty Belle”, a onda i s prvim albumom “Hurricane Laughter” (2018.), koji ih je svrstao među najperspektivnija muzička imena kontinenta.

I četverka Black Honey iz Brightona ima trenutno samo jedan album, istoimeno izdanje iz 2018. godine, ali i slične ocjene da su ”jaka nova muzička priča”.

Dva otočna benda pridružuju se hvaljenom line-upu 14. IN Musica, koji čine The Cure, Foals, Suede, Garbage, The Hives, LP, Kurt Vile & The Violators, Frank Turner & The Sleeping Souls, Sofi Tukker, Santigold, Peter Bjorn and John, Skindred, Zeal & Ardor, te hrvatski Mangroove i Edi East Trance Blues, a lista još nije zaključena.

INmusic festival #14 održava se na poznatoj lokaciji jarunskih otoka u Zagrebu od 24. do 26. 6. 2019.