Koncertni pečat vikendu: (pre)kratki Deep Purple, emotivni Gibo i društvo za Olivera, moćni Urban&4

Koncerti Show Time

Urban & 4 u Tvornici kulture, 6.12.

Prvotno najavljeni koncert za 07.12. vrlo brzo je rasprodan, pa je pridodan još jedan datum, dan ranije, 06.12. Naravno, opet rasprodan koncert, a puna Tvornica već i pola sata prije početka.

Počelo je Urbanovim recitalom, uz zvučnu pratnju syntha i priključak drugih članova benda iz čega je uslijedila Otrovna kiša. Nastavili su, uz peripetije, otklonivši tehničke probleme s gitarom, sa Odlučio sam da te volim. Predstavljen je i novi singl Div. I malo pomalo priključila im se i publika gromoglasno pjevajući poznate stihove Moja voda, Iskra, Sutra ćemo pričati, Mjesto za mene, Mala truba. A u međuvrmenu Damir Urban zamolio je nekoga u back stageu da mu donese vrećicu sa starim cipelama jer ga ove, nove, kupljene na nagovor žene žuljaju. Nonšalantno sjeo je na bubnjarski podij i preobuo se i nastavio Astronautom i ostalim uspješnicama uz podršku iz publike koja ih je nakon dva sata svirke dva puta pozvala na bis. zadovoljna pruženim doživljajem.

Ipak, da je bilo malo manje rastrzanosti i dosljednije dinamike, doživljaj je mogao biti i bolji. Kako god, publika u Tvornici je reakcijama pokazala da je itekako bila zadovoljna pruženim doživljajem.

Tekst i foto: Darko Marić

 

1 razmišljanje na “Koncertni pečat vikendu: (pre)kratki Deep Purple, emotivni Gibo i društvo za Olivera, moćni Urban&4

  1. when a blind man cries je pjeva bas Ian Gillan
    pozdrav iz kosovske mitrovice

Komentari su zatvoreni.