ric-ocasek-the-cars-rock-n-roll-hof-2018-getty

Umro Ric Ocasek, pjevač i autor u grupi The Cars

In memoriam Muzika - svijet Show Time

Pjevač, ritam gitarista i autor pjesama Ric Ocasek pronađen je mrtav u nedjelju, 15. 9. 2019., u svom domu u New Yorku. Preminuo je u 76. godini, a uzrok smrti još nije poznat.

The Cars je formiran 1976. godine i već poslije prvog eponimnog albuma (1978.) njihov power pop vodi ih do vrhunca popularnosti koja je trajala do ranih ’80-ih, kada im je zvuk bio blizak new wave žanru.

Neki od poznatijih singlova su “Just What I Needed”, “Best Friend’s Girl”, “Let’s Go”, “Shake It Up”, a njihova power-pop balada “Drive” sa 5. albuma ”Heartbeat City” iz 1984. godine, redovno se uvrštava u kompilacije najpopularnijih svjetskih balada 20. stoljeća.

Bend se razišao 1988. i ponovno okupio 2011. godine, objavljujući sedmi album ”Move Like This”, na kojem je Ocasek opet autor svih pjesama. U svojoj karijeri on je objavio i sedam solo izdanja, a producirai je albume nekih poznatih izvođača, među kojima su Weezer, No Doubt i Bad Religion.

The Cars je 2018. uvršten u Rock and Roll Kuću slavnih (na naslovnoj fotografiji: nastup Ocaseka i grupe The Cars na ceremoniji uključenja u Hall of Fame).