Rockumentarac Sinj City – filmska priča o sinjskim muzičkim fenomenima

Film & Foto & TV Show Time

Na Danima hrvatskog filma premijerno je prikazali dugometražni muzički dokumentarni film “Sinj City” u kojem su predstavljeni najpoznatiji sinjski bendovi MORT, alter rock grupa DarkvuD, Shewa, Salauk i drugi, te atmosfera i događanja u Sinju u od 2015. do 2017.

Više puta smo pisali o rock fenomenu Sinja, gradića u zaleđu Splita, uz konstataciju da provincija nije mjesto nego stanje duha, što znači da i mali gradovi mogu imati velike priče. A njih u Sinju svakako čine grupa M.O.R.T.,  sve prodornija izdavačka kuća Juda Records i S.A.R.S. Festival koji traje već 16 godina i predstavlja alternativnu rock scenu.

Autor Niko Gulam na filmu jr radio 4 godine, te otkriva da je ideju dobio na trećoj godini studija Umjetničke akademije u Splitu kao zadatak za jedan od ispita, te je snimio niz lokalnih muzičkih događaja i razgovore sa bendovima i autorima kao što su M.O.R.T., Shewa, Darkvud, Salauk, Beerkrieg, Underdog, Brane Norac, Jare, Embrio, Psihička jezera, te ostale sinjske pojave.

Cijeli film možete pogledati na autorovom kanalu.

1 razmišljanje na “Rockumentarac Sinj City – filmska priča o sinjskim muzičkim fenomenima

  1. Bravo meštre NEXI, a autor teksta moga se informirati bar o osnovnim stvarima o kojima piše, jer ”When a Blind Man Cries” je B-strana singl ploče , A- strana je ”Never Before”, koju izvode Mark 2 – Deep Purple

Komentari su zatvoreni.