Dregermajster

Dregerovo – 5. album ‘zagrebačkih Wu-Tang na steroidima’

Muzika - regija Show Time

Zagrebačka rap super grupa Dregermajster objavila je peti album nazvan “Dregerovo” sa kojeg su u prošloj godini već predstavljena tri uspješna video spota.

U Hrvatskoj ih često opisuju kao “Wu-Tang na steroidima”, a u 11 godina, koliko su na sceni, izdali su četiri album i predstavili se na brojnim klupskim nastupima i festivalima, da bi s najnovijim petim kreirali stilski raznolikije djelo, što su prezentirali na tri najavna video singla, ”Baterije”, ”Sve znam” i ”2.0”, najuspješniji na njihovom video kanalu.

Trenutnu postavu Dregermajstera čine Zembo Latifa, Želko, Bili, Johnie, Đubre, Rafaelo i Marac. Osam brojeva albuma “Dregerovo” tematski su standardi u hip hopu – život(arenje) u kvartu, provokativne rime, oštri politički stavovi.

Album je sniman u DregerBojsi studiju, a produkciju su obavili Zembo Latifa i Luka, te je dostupan na svim streaming servisima, Youtube kanalu i na Bandcamp stranici grupe, što je prilika za publiku da dobro upozna novi materijal prije koncertne promocije 24. 4. u zagrebačkom klubu KSET.

Kao potencijalni hit i broj koji će vjerovatno sljedeći dobiti video tumačenje, zanimljiv je “Balkanjero“, u kojem gostuje zagrebački reper Tibor, a na duhovit način se bavi balkanskim emigrantima ”trbuhom za kruhom“ i njihovom letargijom.