Valetudo grupa

Valetudo opjevao trenutak u kojem je bend bio na tankoj liniji života i smrti

Muzika - regija Priče o pjesmama Show Time

Dubrovačka pop grupa Valetudo predstavlja treći singl ‘Vjerujem’ s nadolazećeg trećeg albuma Transmediteran, a pjesma je specifična jer govori o stvarnom događaju kada je bend umalo doživio tragediju.

Gitarista i prateći pjevač Valetuda, Nikša Selmani, autor je teksta i muzike za pjesma ‘Vjerujem’, koja je inspirirana istinitim događajem s Valetudove turneje kada su nakon svirke u Ljubljani, na samom ulasku u Dubrovnik, umalo sletili u provaliju.

Na radiju je svirao Parni valjak i vozač je zaspao. Kao što vidite to se obično dogodi pred samim ciljem. Zato poslušajte savjet – kad si umoran, zaustavi se i odmori!“ – kaže autor.

Budući da je Valetudo vesela skupina, i ovu muzičku priču obilježava opuštena melodija, kakvi su i prethodni singlovi ‘Mala zemlja, velik dug’ i ‘Defora od mora’, kao uvod novog albuma.

Video ilustraciju o tome što se događa na tankoj liniji života i smrti uradio je kao animirani spot Miran Dilberović, Dubrovčanin s londonskom adresom, poznat po radu na filmovima ”Spiderman Far From Home”, ”The Rise of Skywalker” i ”Jurrasic World”.