Skepta and Liam-Gallagher

Exit Gang: kutak za hip hop trenutak – festival u festivalu

Muzika - regija Show Time

Nakon niza udarnih gitarskih bendova i najvećih zvijezda elektronike, Exit će ovog ljeta okupiti i najveće hip-hop pleme uz dovoljno imena, čak 70-ak, da se može proglasiti festival ovog žanra na tvrđavi od 4. do 7. 7.

Ligu hip hop zvijezda predvodi britanski kralj rima, reper i aktivista Skepta, jedini MC koji je londonski zvuk ulice uspio da popularizira u Americi, što je potvrdio i planetarni megahit ’’Praise the Lord” koji je snimio sa A$AP Rockijem.

Sa britanskog ostrva stiže i IAMDDB (I Am Diana Debrito), koju je moćni BBC pozicionirao na listu izvođača čiji je zvuk obilježio prethodnu godinu, te Desiigner, tvorac najzaraznije hip-hop pjesme u ovoj deceniji ’’Panda“, čije su tri You Tube objave do danas izbrojale čak 1,3 milijarde pregleda!

Na Exitovu kultnu Addiko Fusion binu stižu i balkanske rap uzdanice, Sajsi MC i Bad Copy, a svojevrsni hip-hop festival u festivalu kroz sve četiri noći Exita proširuje i Cockta Beats bina, nova destinacija za rap fanove koja će od ove godine imati imati samo izvođače iz ovog žanra!

Njenu udarnu postavu predvode trenutno najveće regionalne hip-hop zvijezde Vojko V i Krešo Bengalka, te popularni regionalni sastavi Atlas Erotika, Bekfleš, Buntai, Hazze, High5, I.N.D.I.G.O, Krankšvester i 30Zona, te novi talenti Klinac i Elon.

Ultimativni gang na tvrđavi okuplja i najpopularnije DJ kolektive i majstore za miks pultom kao što su Vatra, Cake Boys, FAM, Irie Scratch & Shorty P, Bajko Felix, DJ Laki & DJ Rokam, Palace, Traples, Luka Brasi, PLYZ, New Wave, In Da Klub, Trepaj il krepaj, Vaske, Yung Rosh, Zimski i Lil Yung!