Irina & Acoustic live lounge

Konačno završen DVD Irine Kapetanović

Muzika BiH Show Time

Još u maju 2015. godine Irina Kapetanović je sa bendom priredila koncert u rodnom Konjicu, kojim je obilježila 15 godina svog muzičkog djelovanja.

A ne samo da je ovo ne baš kratko vrijeme vrijedno poštovanja, nego je u raznim fazama (sa grupama Drugo stanje, Irina & VI, Southernstorm) rock pjevačica unikatnog glasa i energije, zbog kojih su je često nazivali bosanskom Janis Joplin, postavljala nove pjevačke standarde domaće rock scene. Dovoljno je slušati pjesme ”Mrazevi”, ”Gavran”, ”Mercedes Benz”, pa znati o čemu je riječ.

U najnovijoj fazi Irina Kapetanović-Perduv se orijentirala na manje produkcijski zahtjevnu verziju akustičarskih izvedbi sa bendom Acoustic Live Lounge. Nije nevažno da kao glavnog saradnika ima gitaristu Vanju Alikadića, s kojim je radila u prvom bendu Drugo stanje i snimila albume ”Tragač” i ”Nemir”

Spomenuti koncert u Konjicu snimljen je za prvo CD i DVD izdanje, na koje je uvršteno 15 pjesama (za svaku godinu karijere po jedna) i čiji je izlazak prvobitno planiran za proljeće ove godine.

Audio disk “Irina Kapetanović & Acoustic live lounge” predstavljen je krajem avgusta, opet u Konjicu, ali mastering video diska – zbog težnje za besprijekornim izdanjem – prilično se odužio. Napokon, prve primjerke DVD-a Irina i članovi grupe su dobili danas i ponosno pokazali na svom profilu.

Sada već možemo očekivati intenzivnije koncertne promocije po BiH, a njihov raspored ćemo valjda uskoro doznati.

Irina Kapetanović Perduv, DVD