Tragedija: od strujnog udara na bini poginuo gitarista grupe Crni Dani Cern-a

In memoriam Muzika BiH Show Time

Prema pisanju Fokusa, u Hadžićima nedaleko od Sarajeva u subotu navečer (9. 11.) došlo je do nesreće u kojoj je usljed udara električne energije poginuo muškarac. Nesreća se desila u 18:50 sati, a osoba je stradala usljed posljedica strujnog udara tokom montiranja muzičkog instrumenta, potvrđeno je iz operativnog centra Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Iz nezvaničnog izvora saznajemo da je riječ o Rijadu Šišiću, gitaristi tuzlansko-lukavičke alter post-rock grupe Crni Dani CERN-a, koja je sinoć trebala izvesti koncert u jednom klubu u Hadžićima.

Rijad Šišić je bio profesor na Rudarskom fakultetu Tuzla, a među muzičarima u Bosni i Hercegovini je poznat kao vrstan konstruktor custom električnih gitara.

Bend Crni dani CERN-a osnovan je prije 4 godine. Za etiketu ”Slušaj najglasnije” 2016. su izdali EP “Prva čestica (Strast)” s pet autorskih pjesama, a zapažaniji nastup iste godine imali su na banjalučkom Demofestu.

Sredinom prošlog mjeseca na svojoj stranici objavili su: Obzirom da je jedini istinski cilj stvaranje autorske muzike iz svih kutaka našeg bića, tokom ovog perioda, u procesu nastanka oficijelnih pjesama, nastalo je mnogo zvukova, odjeka i liturgija kao pozadinskog šuma našeg Kosmosa.

U Centru za kulturu Lukavac bend je 26. 10. organizirao Blackbox FEST vol. 1 i na tom prvom alternativnom festivalu premijerno je predstavio i novi materijal sa albuma čiji je izlazak najavljen prije kraja godine.

Crni Dani CERN-a na Blackbox Festu