Slikovnica Metallice – domaća ‘Rockmark’ premijera prije svjetske!

Muzika - svijet Show Time

Zahvaljujući glazbenoj knjižari ”Rockmark” iz Zagreba, ovdašnji fanovi Metallice prvi će u svijetu moći pročitati slikovnicu “Abeceda grupe Metallica”.

Slikovnica “The ABCs of Metallica” će svijetu službeno biti predstavljena 26. novembra/studenog, no u dogovoru sa samim bendom, ”Rockmark” će hrvatsko izdanje ponuditi u ekskluzivnoj prodaji pola mjeseca ranije, na Interliberu, od 12. do 17. 11.

Slikovnicu je zajedno s bendom napisao Howie Abrams, za ilustracije je zaslužan Michael “Kaves” McLeer, a nadahnuti hrvatski prijevod potpisuje rock pjevačica Ivanka Mazurkijević (ex Stampedo). I kao da svjetska premijera nije dovoljna sama po sebi, Metallica i autor knjige dopustili su da se u hrvatsko izdanje dodaju slova kojih u abecedi engleskog jezika nema.

Uz stihove i ilustracije, “Abeceda grupe Metallice” predstavlja bend od A do Ž i svako slovo abecede predstavlja jedan od ključnih trenutaka njihovog putovanja od samih početaka do danas, ali i zabavne činjenice o članovima Metallice, Jamesu Hetfieldu, Kirku Hammettu, Robertu Trujillu i Larsu Ulrichu.

Dio prihoda od prodaje direktno odlazi u humanitarne svrhe.