Pete Doherty GettyImages

Pete Doherty, frontmen The Libertinesa, u zatvoru zbog kupovine droge

Celebrity Show Time

Rano jutros policija u Parizu je uhvatila Dohertyja kako kupuje kokain i nakon hapšenja, poznati britanski rock pjevač i gitarista je stavljen u pritvor.

Prema lokalnim izvještajima, 40-godišnji frontmen grupe The Libertines uhvaćen je na djelu, dok je u petak u ranim jutarnjim satima (8. novembra) na ulici kupovao drogu, a policijski izvor je potvrdio da je prilikom hapšenja nosio dva grama kokaina i bio pod utjecajem droge i alkohola, piše New Musical Express.

Glasnogovornik tužiteljstva u Parizu također je potvrdio da je Doherty “stavljen u pritvor” i da se suočava s optužbama vezanim za drogu.

Pjevač je ranije već nekoliko puta imao probleme sa zakonom zbog narkotika, a početkom ove godine uhvaćen je u prebrzoj vožnji, zbog čega je platio visoku novčanu kaznu.

Današnje hapšenje dogodilo se u vrijeme dok se Doherty priprema za turneju s The Libertines, čiji je prvi koncert na rasporedu 17. 11. u Luksemburgu, prije nego što nastave s nizom nastupa širom kontinenta.

Pete Doherty, hapšenje (NME, credit Pa Photos)

Pete Doherty je ranije ove godine objavio novi solo album sa svojim projektom Peter Doherty & The Puta Madres (svaka sličnost sa Huljićevim projektom Madre Badessa je izlišna). U razgovoru za NME poslije izdavanja albuma, Pete je govorio o životu, smrti, drogama, zatvorima i tabloidnim kontroverzama, ali da se osjeća kao novi čovjek.

“Zapravo, imam ogroman jebeni problem sa godinama”, rekao je Doherty. ”Nisam to nikada priznao, jer to stvarno nikada nisam osjetio, ali čuo sam se da razmišljam ‘Jebote, jebeno ne želim umrijeti’. Dio mene dugo je mislio da će to imati puno smisla i biti puno lakše ako bih te misli ugušio.“