Steel

Nova imena regionalne scene: Steel (hard rock, Beograd)

Muzika - regija Novi na sceni Show Time

Iako osnovana još krajem 2012. godine, beogradska grupa Steel je relativno novo ime na regionalnoj sceni i sa drugim albumom, koji su nedavno završili, očekuju da će ostvariti zapaženiju ulogu u hard rock žanru.

Steel su Rajko Bosiočić (gitare), Branislav Lazić (vokal), Saša Omerović (bubanj), Jovan Jovanović (klavijature) i Bojan Antonijević (bas).

Svi imaju solidno ranije muzičko iskustvo, koje su stekli svirajući u raznim manje poznatim beogradskim bendovima. Ipak, trebale su im četiri godine da s bendom objave debi album ”Deo sna”. Album se sastoji od devet numera, za koje je muziku radio Rajko Bosiočić, a tekstove potpisuje Branislav Lazić, dok iza aranžmana stoji cijeli bend. Iako je objavljen pod etiketom PGP RTS, zbog skromne promocije su ostali relativno malo poznati i sviraju uglavnom po klubovima i ponekom festivalu u Srbiji.

Rezultat: čelični momci mekog srca odlučuju da stvari uzmu u svoje ruke i novi album su počeli snimati u sopstvenoj režiji, planirajući da svaki singl koji objave prati i video spot.

Novi album se zove ”Minut po minut“ i završen je sredinom ove (2019) godine, a prije toga su ga najavili s naslovnom pjesmom koju je pratio video spot.

S novog albuma bend je još predstavio pjesme ”Vetrovi“, ”Sve te tvoje priče“ i ”Medena”, a ova je uobličena u još jedan spot i treba spomenuti da su oba videa na bendovskom kanalu imala značajan broj pregleda, čak dvadesetak hiljada, što nije malo za njihov žanr i njihovu medijsku zastupljenost.

Steel je još u potrazi za izdavačem drugog albuma, ali to im ne umanjuje odlučnost i uvjerenje da njihovo vrijeme tek dolazi.

Semir Čolić Čola