Beogradski koncertni kalendar za novembar 2019. vol 1

Koncerti Muzika - regija Show Time

Najbogatiji beogradski koncertni mjesec u godini, a aduti su Bryan Adams, Corry Wong, Parni valjak, Galija, Kralj Čačka, Kaliopi, Memorijal Milan Mladenović…

0111. & 02.11.  Kombank dvorana: Galija – akustični koncert

Dva akustična koncerta Galije u Kombank dvorani već su rasprodana, pa ćemo samo podsjetiti da su upravo takav nastup imali na ovoj sceni prije skoro 25 godina.

01.11. Knap club: Stutgart Online

Prvaci beogradske garaže, grupa Stuttgart Online nastupaju prvi put u novootvorenom Klubu Knap, gdje će predstaviti i nedavno objavljeni novi singl “Ako se ikada zapitaš”.

01.11. Garaža: Love Hunters

Love Hunters je punk rock bend iz Novog Sada, nastao još davne 1987. Godine, a izdali su više od 10 albuma i odsvirali preko 3000 koncerata. I danas su u originalom sastavu: Milan Mumin – glas i gitara, Protektor – bas, Thunderman – bubnjevi, a ojačani gitaristom Vladom Apatinecom. Na programu su stari i novi hitovi, kao i pjesme iz filma “Love Hunter”, koji je Muminova autobiografska priča.

02.11.  Sava centar: Afro Cuban All Stars

Za sve koji su voljeli film “Buena Vista Social Club”, svjetski priznati izvođači kubanske muzike Afro Cuban All Stars, ogroman orkestar kojeg predvodi Juan de Marcos Gonzalez, premijerno nastupa u Beogradu. Za program koji uključuje spomenuti kao i druge albume “A Toda Cuba le Gusta”, “Introducing Ruben Gonzalez”) muzički direktor de Marcos je bio okupio vrsne  muzičare kakvi su Ibrahim Ferrer, Pio Leiva, Manuel Licea “Puntillita”, Omara Portuondo, Ruben Gonzalez i drugi.

irish-stew-event

02.11. Sala Amerikana Doma omladine: Irish Stew of Sindidun

Za 15 godina koliko postoje, prevalili su hiljade kilometara, odsvirali stotine koncerata i snimili 4 studijska albuma. Odnedavno bendu se na violini priključila i Ana Đokić Brusić (poznatija kao kompozitor i jedan od osnivača grupe Orthodox Celts) pa je ovo idealna prilika da publika pored dobro poznatih pjesama čuje kako bend zvuči u novoj postavi.

02.11.  Klub Fest: Bad Copy  

Nikakva posebna najava nije potrebna za trio koji čine Ajs Nigrutin, Timbe i Vikler Sky, jer jedan od najpopularnijih hip hop sastava dolazi u Fest da napravi ‘ludnicu’ samo njima svojstvenu.

02.11. Božidarac: EKV Krug – Tribute
05.11. Subbeerni centar: Memorial Milan Mladenović

Ovo je ‘paket’, kojim se obilježava 25 godina od kako nas je napustio Milan Mladenović. U razmaku od samo par dana na dve lokacije održava se In memoriam, prvo uz tradicionalni koncert grupe EKV krug (u kojem su ex-EKV muzičari Marko Milivojević i Dragiša Uskosković Sima), a u Subbeernom centru će tri dana kasnije koncert pod nazivom “Kao da je bilo pre 25 godina” izvesti Deca iz vode /EKV tribute band project.

06.11. Kombank dvorana: Goran Karan

Nakon beogradskog koncerta u decembru 2018., proslavljeni splitski tenor Goran Karan i ove godine vraća se na Veliku scenu ovog kultnog prostora.

07.11.  Bitef Art Caffe: Cory Wong

Jedan od najuspješnijih gitarista današnjice i član benda Vulfpeck, Cory Wong, nastupa u poznatom i sada već regionalnom serijalu ”Musicology Barcaffe Sessions”. Wong je rođen u New Yorku, ali je odrastao u Minnesoti, gdje je i započeo karijeru svirajući po jazz klubovima i baveći se producentskim poslom, pre nego što se 2015. godine priključio najvećoj funk senzaciji, grupi Vulfpeck.

CORY WONG

08.11. Soul Society: Vasil Hadžimanov 

Već znamo: izdanja i muzika Vasila Hadžimanova su u Srbiji proglašena za umjetnička djela od posebnog kulturnog značaja i jedan je od rijetkih modernih jazz pijanista koji je tražen bukvalno posvuda.

08.11.  Klub Fest: Letu Štuke

Sarajevski bend imao je nedavno solo koncert u Domu omladine, prije toga nastupao je na Arsenal festu u Kragujevcu, kao i na festivalu Long Night. Ecvo ih sada u intimnijem klupskom prostoru.

09.11. Kombank dvorana: Kaliopi

Nakon veoma uspješnih koncerata na Kolarcu i Sava centru, energična i šarmantna pjevačica opet se druži s beogradskom publikom.

09.11. Garaža: Bjesovi

Bjesovi, punkeri iz Gornjeg Milanovca, ove godine obelježavaju 25 godina svog najuspješnijeg (bezimenog) albuma, a često nastupaju u Beogradu – Subbeerni centar, Fest, Elektropionir, Beer fest…

09.11. Štark Arena: Parni valjak

Velika pop rock grupa slavi 44 godine karijere koncertom u najvećoj beogradskoj hali. Već je Parni valjak barem dva puta napunio i prepunio Arenu, svirali su i u Sava centru, Domu omladine, stadionu Tašmajdan, a za novi dolazak u Beograd jedino što se može reći – opet spektakl u svakom pogledu.

Parni valjak Ljubav

09.11. Dom omladine, sala Amerikana: Kralj Čačka

Često ovaj muzičar ima svirke po Beogradu, posebno u Domu omladine, a samo ćemo podsjetiti da su sa zadnjeg albuma “Spusti svetlost na put” prva tri singla (naslovna pjesma te “Mama kupi mi propeler” i “Rolaj”) bili ‘hit nedelje’ u izboru slušalaca Radija 202, a album je izabran za ‘Najbolji album godine’.

10.11. Štark Arena: Bryan Adams

Velika muzička zvijezda dolazi po drugi put u Srbiju. Uz novi album “Shine A Lght”, publika može očekivati dva sata eksplozivnog koncerta, a NuCoast Concerts Serbia & Universal Music Serbia nagrađuju najvjernije fanove kanadskog rokera – najsretniji će, pored 2 ulaznice, licem u lice upoznati Bryana Adamsa, a utješne nagrade su 2 ulaznice I CD, odnosno dvije ulaznice za koncert kao treća nagrada.

13.11. Sava centar: UNICEF dobrotvorni koncert, Hor Kolibri i prijatelji

Povodom 30 godina od usvajanja Konvencije o pravima djeteta na koncertu nastupaju hor Kolibri i specijalni gosti Nemanja Radulović i Stefan Milenković, sa pratećim muzičarima, a prihod je namijenjen za unapređenje programa predškolskog obrazovanja u Republici Srbiji.

15.11. Kombank dvorana:  Zoran pjeva Arsena

Slovenački kantautor Zoran Predin pred beogradskom publikom, uz gosta Matiju Dedića, izvodi program ”Zoran pjeva Arsena“, što je i dio njegove proslave 40 godina  uspješne karijere. Za istoimeni album „Zoran pjeva Arsena“, Predin je kao Arsenov prijatelj, kolega i srodna poetska duša iz njegovog šarolikog opusa odabrao 12 pjesama.

Na kraju spomenimo i jednu koncertnu seriju u Novom Sadu. Večeras (1. 11.) i sutra u prostoru Bulevar Books nastupa Nikola Vranjković, a oba koncerta su rasprodana, ali – u međuvremenu je zakazan i treći za 4. 11., što znači da fanovi imaju još jednu priliku da se domognu ulaznica za program ovog velikog umjetnika.

Priredio Ivan Magragić (nastavlja se…)

BRYAN ADAMS