Leonard Cohen – Šta se dogodi u srcu

Muzika - svijet Show Time

Sa najavljenog posthumnog albuma Leonarda Cohena ‘’Thanks For The Dance” objavljen je prvi broj ‘’Happens To The Heart‘ i prati ga vrlo jednostavan video, a tako impresivan i simboličan.

Kako je već poznato, pjesme na albumu, koji će izaći 22. 11., urađene su po autorovim skicama za neke teme koje nisu uvrštene na Cohenov posljednji studijski album ”You Want It Darker”, koji je izašao 2016., pola mjeseca prije kantautorove smrti, i njegovo je suočavanje s neizbježnim krajem.

Jedna od tih priča je ‘’Happens To The Heart‘.

I was always working steady / But I never called it art  / I got my shit together / Meeting Christ and reading Marx / It failed my little fire / But it’s bright the dying spark / Go tell the young messiah / What happens to the heart.

Poeziju svog oca u sliku je pretočio Adam Cohen, priređivač i aranžer posthumnog albuma, kreirajući spot s dječakom koji na svom putu kroz maglovitu šumu, rastrzan emocijama, odbacuje odjeću, ulazi u crni budistički kimono i smiren levitira nad tamnim jezerom – ili svojim životom. Jedna i važna je to epizoda Leonardovog života koji je sredinom devedesetih pet godina samoće proveo u budističkom centru.