U pol 9 kod Sabe

Sve je ovo igra – objavljen treći album benda U pol’ 9 kod Sabe

Muzika - regija Show Time

Zagrebački indie pop/cabare sastav U pol’ 9 kod Sabe objavio je treći studijski album “Sve je ovo igra” pod etiketom Aquarius Recordsa.

Među 11 naslova našle su se “Ja sam netko drugi” sa gošćom Mirelom Priselac Remi (Elemental) i obrada pjesme “Bicikl” kantautorice Nine Romić, a među 5 objavljenih singlova najnoviji je “Tvoji starci me vole”.

U pol’ 9 kod Sabe je neobično ime dobilo je spontano. Bend je osnovan 2009. godine i probe je imao svakog dana u 20:30 kod basistice Sabine. Tako su se nalazile ”u pol’ 9 kod Sabe”.

Iako im nije bilo u planu stavljati pečate i definicije sebe i svog stvaralaštva, U pol’ 9 kod Sabe brzo se istaknuo kao queer i aktivistički kolektiv koji u svojim pjesmama problematizira svakodnevne životne situacije LGBTI osoba , kao i ostalih marginaliziranih pojedinaca.

Od početla postavu benda čini 5 zanimljivih pojedinaca: Ana Opalić, klavijaturistica koja je ujedno zaslužna i za pjesme, Martina Zvonić glavni vokal koja, uz Anu, kreira tekstove i muziku, Zrinka Kolarić na bubnjevima, Helena Ernoić na basu te Marko Lucijan Hraščanec na gitari i saksofonu.